edoeap_20120623_01Σκηνές… απείρου κάλους ξετυλίχθηκαν, χθες, από το απόγευμα ως τα… μεσάνυχτα, στη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, στο ξενοδοχείο “Τιτάνια” της Αθήνας! Μάλιστα, η πρόεδρος, Ελένη Σπανοπούλου… φυγαδεύτηκε, καθώς προπηλακίστηκε από μεγάλο μέρος της συνέλευσης. >>>

 

Η διοίκηση κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το πώς χάθηκαν πάνω από 100 εκ. ευρώ, καθώς η δικαιολογία ότι τα αποθεματικά όλων των ταμείων κατατίθενται με νόμο στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν έπεισε το σώμα. Κι αυτό επειδή ο ΕΔΟΕΑΠ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και ως τέτοιο δεν έχει –ούτε είχε ποτέ- κρατική στήριξη από τον τρίτο πυλώνα ασφάλισης.

Οι συμμετέχοντες στη γ.σ. του ΕΔΟΕΑΠ άρχισαν να εκνευρίζονται και να αντιδρούν έντονα από νωρίς: Από την τοποθέτηση του μοναδικού μέλους της εξελεγκτικής επιτροπής Γ. Μέρμηγκα, ο οποίος είπε πως η επιτροπή δεν είχε… επαρκή στοιχεία. Τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ αντέδρασαν, επισημαίνοντας πως η επιτροπή έχει, από το καταστατικό, το δικαίωμα να ζητήσει όσα στοιχεία θέλει. Η πρόεδρος του Οργανισμού, όμως, είπε πως… αυτά είναι “χωράφια του δ.σ.”!

Έτσι, όταν λίγο αργότερα η πρόεδρος πρότεινε να μην… υπάρξει ψηφοφορία στο τέλος επειδή “δεν υπήρχε απαρτία”, κάποιοι εξερράγησαν! Κινήθηκαν εναντίον της, την προπηλάκισαν και η κ. Σπανοπούλου φυγαδεύτηκε από την αίθουσα!

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα η συνεδρίαση συνεχίστηκε, προεδρεύοντος του αντιπροέδρου του δ.σ. του ΕΔΟΕΑΠ, με τη σύμφωνη γνώμη του νομικού συμβούλου. Εγκρίθηκε ψήφισμα, με το οποίο οι δημοσιογράφοι ζητούν ανάκληση των περικοπών των συντάξεων, να επιστραφούν τα κλεμμένα και κουρεμένα, να καλύψει η κυβέρνηση και οι εργοδότες το έλλειμμα και να γίνει διαχειριστικός έλεγχος. Μάλιστα, ήρε την εμπιστοσύνη στη διοίκηση και ζήτησε την άμεση παραίτησή της.

Τον απολογισμό του δ.σ. καταψήφισαν 304, ενώ υπέρ ψήφισαν μόλις 13 και βρέθηκαν 4 λευκά.  Την έγκριση των πεπραγμένων  Δ.Σ.  στο πρώτο έτος της θητείας του ψήφισαν: κατά 251 υπέρ  10 και λευκό 1. Την «έγκριση ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσεως 2011» ψήφισαν: κατά 250 υπέρ 10 και λευκά 7. Την «έγκριση προϋπολογισμού χρήσεως 2012» ψήφισαν: κατά 246 υπέρ 10 λευκά 10.


με στοιχεία και φωτογραφίες από το http://dimosiografoisimmetexoun.blogspot.gr/

Διαβάστε λεπτομέρειες για τη συνέλευση με κλικ εδώ.