Το Σάββατο αναμένεται να επικρατήσει η ηλιοφάνεια σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από λίγες τοπικές νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας στην Κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στην Κεντρική Στερεά και στα βόρεια παράλια της Κρήτης. >>>

Περισσότερη ζέστη θα επικρατεί στη δυτική Πελοπόννησο όπου η θερμοκρασία εκεί θα φτάσει στους 36-37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά στους 34-35. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο το πρώιμο μελτέμι που θα πνέει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα φτάνει σε ένταση τα 8 μποφόρ στο κεντρικό και βορειοανατολικό Αιγαίο και ενδεχομένως σε αυτές τις περιοχές οι μέγιστες ριπές των ανέμων να φτάνουν ακόμα και τα 9 μποφόρ αντίστοιχα.

Ηλιοφάνεια θα επικρατεί στην Αττική. Η θερμοκρασία στον νομό θα κυμανθεί από 21-33 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι στον Σαρωνικό θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί με ένταση 5-7 μποφόρ, ενώ στο νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν περισσότερο ενισχυμένοι με ένταση τοπικά που φτάνει τα 8 μποφόρ στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Ντόρο.

Λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια θα επικρατεί αύριο και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-32 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί και ασθενείς. Νοτίως της Χαλκιδικής οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα είναι πολύ ενισχυμένοι με ένταση 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ.