Επίθεση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία "έχω γραμμένα στα παλιά μου τα παπούτσια" για διαστρέβλωση της πραγματικότητας αλλά και στη Λ. Καννέλη η οποία "πήρε βραβείο ελληνο-τουρκικής φιλίας" έκανε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κυπριακό κανάλι Sigmalive. >>>
"Θέλανε ισότητα", λέει χαρακτηριστικά, "όποτε τις συμφέρει;" σχολιάζοντας το επεισόδιο το οποίο χαρακτηρίζει "ατυχές περιστατικό".
Ολόκληρη η συνέντευξη:
Δημ: Πώς σχολιάζεται την επίθεση εναντίον της Λιάνας Κανέλλη στο στούντιο εκπομπής στην Ελλάδα;
N.Mιχαλολιάκος: Μωραίνει ο Θεός ον βούλεται απωλέσαι. Ο ελληνισμός τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο έχει πολλά προβλήματα και ανήγαγαν σε μείζον εθνικό θέμα ένα ατυχές περιστατικό σε ένα τηλεοπτικό στούντιο. Αυτή είναι μια εκδοχή της εικονικής πραγματικότητας. Προσφέρουν άρτο και θεάματα, μόνο που ο άρτος έχει τελειώσει και προσφέρουν μόνο θεάματα. Αυτά τα οποία παρουσιάζουν τα κανάλια, τα οποία κατά σύστημα παρουσιάζουν τουρκικά θεάματα, αγνοώντας το τι υπήρξε ο αττίλας, είναι εκτός πραγματικότητας.
Δημ: Ο  κόσμος είδε ξεκάθαρα, και για αυτό άλλωστε προκλήθηκε αυτός ο σάλος, ότι ένας άντρας σήκωσε το χέρι και χτύπησε μια γυναίκα.
Ν.Μ: Εγώ δεν είδα αυτό. Πρώτα σηκώθηκε η γυναίκα, αφού προηγουμένως τον είχε βρίσει χυδαία και τον κτύπησε και την απώθησε και στη συνέχεια με τα χέρια του την απομάκρυνε. Ούτε τη γρονθοκόπησε, ούτε συνεχή χαστούκια. Το να διαστρεβλώνεται έτσι η πραγματικότητα, μου προκαλεί θλίψη αλλά δεν μου κάνει καμία έκπληξη.
Δημ:Στην ανακοίνωση σας για το περιστατικό είπατε: «Εάν θέλετε να καταδικάσουμε τον συναγωνιστή μας για την πράγματι ατυχή στιγμή, καταδικάστε και εσείς πρώτα τις ύβρεις και την επίθεση της Λιάνας Κανέλλη, αλλιώς δεν είστε τίποτε άλλο από θλιβεροί υποκριτές σε διατεταγμένη υπηρεσία». Αν η κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ καταδικάσουν τη στάση της κ. Κανέλλη (θα καταδικάσετε και σεις τον κ. Κασιδιάρη);
Ν.Μ: Η κοινή γνώμη έχει πάρει τις αποφάσεις της και θα τις παρουσιάσει στην ψήφο της 17ης Ιουνίου. Αυτοί οι οποίοι παρουσιάζονται ως εντολοδόχοι της κοινής γνώμης είναι εντολοδόχοι των νταβατζήδων του λαού, οι οποίοι ξεπουλάνε την πατρίδα. Δεν με ενδιαφέρουν τα Μέσα, δεν τα νομιμοποιώ, τα γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια τα Μέσα, δεν αντιπροσωπεύουν τον ελληνισμό. Πού ήταν αυτά τα Μέσα όταν ο αττίλας έσφαζε στην Κύπρο και αυτοί πανηγύριζαν για τη «δημοκρατία» που ερχόταν στην Ελλάδα;
Δημ: Δηλώσατε στο παρελθόν ότι ποτέ ο τόπος δεν σώθηκε από εκλογές και κατηγορηθήκατε ότι πλέξατε το εγκώμιο στον Γιώργο Παπαδόπουλο. Πώς σχολιάζετε αυτή τη θέση και αυτές τις κατηγορίες;
Ν.Μ: Είπα ότι ποτέ ο τόπος δεν έχει σωθεί από εκλογές. Έχοντας το ιστορικό προηγούμενο των εκλογών του 1920, όταν εξορίστηκε ο Βενιζέλος και γνωρίσαμε στη συνέχεια τη Μικρασιατική καταστροφή, πράγματι ο τόπος δεν σώθηκε ποτέ από εκλογές. Αυτή είναι μια ιστορική διαπίστωση.
Δημ: Δεν υπάρχει δημοκρατία σήμερα ή δεν υπήρξε ποτέ;
Ν.Μ: Όχι, δεν υπάρχει δημοκρατία όπως τη θέλω εγώ και κατά γράμμα του νόμου.
Δημ: Πώς θα τη θέλατε εσείς;
Ν.Μ: Θα την ήθελα δίκαιη, με αξιοκρατία, αλλά στην Ελλάδα και την Κύπρο έχουμε κάποια μεγάλα συμφέροντα
τα οποία προωθούν πολιτικούς στην εξουσία και δεν επιλέγονται οι άξιοι. Παίζουν ένα πολύ σημαντικό -και όχι θετικό- ρόλο τα ΜΜΕ.
Δημ:«Εγέρθητω», ένα πρόσταγμα που συζητήθηκε και ενόχλησε. Πώς είναι δυνατόν, ένας ελεύθερος άνθρωπος σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να δίνει στρατιωτικές εντολές, σε ένα άλλο, ελεύθερο άνθρωπο, πολίτη ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, έστω και «κουτσουρεμένης δημοκρατίας», αν το θέτετε έτσι;
Προηγουμένως είχαμε πει «σας παρακαλώ όταν θα έλθει ο πρόεδρος του κόμματος να σηκωθείτε όρθιοι». Κάποιοι ήθελαν να κάνουν σόου.
Δημ: Το «εγέρθητω», με δυνατή φωνή, δεν ήταν σόου;
Ν.Μ: Όχι, ήταν η συνήθης πρακτική που χρησιμοποιείται στα γραφεία μας.
Δημ: Η Χ.Α θεωρείτε ότι διαχειρίστηκε σωστά το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές της 6ης Μάιου;
Ν.Μ: Η Χ.Α δεν είχε σκοπό να διαχειριστεί κανένα ποσοστό. Η Χ.Α εξέφρασε τις πολιτικές και ιδεολογικές της θέσεις και από κει και πέρα ό,τι κρίνει ο λαός. Δεν έχουμε εμείς ούτε image maker ούτε επικοινωνιολόγους. Είμαστε άνθρωποι καθημερινοί, μορφωμένοι, με πτυχία πανεπιστημίου οι περισσότεροι και από κει και πέρα συμπεριφερόμαστε όπως νομίζουμε ότι πρέπει να συμπεριφερθούμε. Όχι όπως θέλει το κοινό. Δεν είμαστε θεατρίνοι, δεν παίζουμε ρόλους.
Δημ: Δεν πιστεύετε ότι σπιλώνει την εικόνα σας η συμπεριφορά κάποιων στελεχών της ΧΑ;
Ν.Μ: Όχι δεν το πιστεύω και δεν το πιστεύει και ο λαός και αυτό θα φανεί στις 17 Ιουνίου.
Δημ: Σχετικά με τα επανειλημμένα και απανωτά χαστούκια στην κ. Κανέλλη...
Ν.Μ: Τον χτύπησε πρώτη με την εφημερίδα, δεν το είδατε αυτό;
Δημ: Το είδα αλλά ήταν εφημερίδα εναντίον γροθιάς
Ν.Μ: Εγώ έχω να θυμίσω μόνο τούτο για την αγιοποίηση της κ. Κανέλλη' είναι η γυναίκα που πήρε βραβείο ελληνοτουρκικής φιλίας όταν οι πρόσφυγες δεν έχουν γυρίσει ακόμα στα σπίτια τους, όταν ακόμα υπάρχουν αγνοούμενοι και βρίσκουμε ομαδικούς τάφους, είναι η γυναίκα που πήρε συνέντευξη από τον Οζάλ, είναι η γυναίκα που ύμνησε την ελληνοτουρκική φιλία.
Δημ: Ποιες οι προβλέψεις σας για τις προσεχείς εκλογές;
Ν.Μ: Ανεβαίνουμε, έχω στοιχεία. Έχει ανέβει το ποσοστό μας σε 6% χωρίς αναγωγή.
Δημ: Πού οφείλεται αυτό;
Ν.Μ: Στο γεγονός ότι εμείς δεν ήμασταν διαφορετικοί μετά τις εκλογές. Μας ψηφίζει η νεολαία, μας ψηφίζει η φτωχολογιά, μας ψηφίζουν όσοι έχουν τη τιμή να φοράνε στολή. Σε αυτούς τους ανθρώπους δεν πιάνει ούτε η κοροϊδία ούτε τα κροκοδείλια δάκρυα των μαρξιστών που έχουνε στην Ελλάδα ένα καθεστώς χούντας μέσω των ΜΜΕ.
Δημ: Η άποψη σας για τη χούντα;
Ν.Μ: Ήταν ένα στρατιωτικό καθεστώς, δεν γινόντουσαν εκλογές, δεν το έζησα. Τραγικός ο χειρισμός του θέματος της 15ης Ιουλίου μετά την εισβολή στην Κύπρο αλλά πολύ χειρότεροι οι πολιτικοί που διαδέχτηκαν το στρατιωτικό καθεστώς με τον αττίλα δύο.
Δημ: Πώς απαντάτε σε αυτούς που φωνάζουν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει φασισμό και νεοναζισμό εν έτει 2012;
Ν.Μ: Τα ίδια λέγανε και για τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ οι κομμουνιστές. Φασίστες τους αποκαλούσαν, συμμορίτες κλπ. Η προπαγάνδα τους δεν περνάει.
Δημ: Οι ευρωπαίοι εκφράζουν συνεχώς ανησυχίες και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το αυγό του φιδιού, όπως το αποκαλούν, που εκκολάπτεται σε ολόκληρη την Ευρώπη και εννοούν τον φασισμό και ναζισμό.
Ν.Μ: Εγώ ξέρω ότι η Κύπρος μας, που δεν είναι απλά ελληνική αλλά είναι Ελλάδα, κινδύνευσε από τους Άγγλους δημοκράτες που τη βασάνισαν, που κατέχουν ακόμα ένα κομμάτι της ελληνικής Κύπρου παρανόμως. Απευθύνω θερμό χαιρετισμό σε όλους του περήφανους Έλληνες της Κύπρου και να πω ότι 4000 χρόνια ελληνικής ιστορίας δεν σβήνουν με κανένα σχέδιο ΑΝΑΝ και με κανένα σχέδιο τουρκοποίησης της Κύπρου.
Δημ: Συνδυάζουν το Χίτλερ με την παράταξη σας. Ποια η γνώμη σας γα το Χίτλερ ως προσωπικότητα;
Ν.Μ: Ζούμε στο 2012, όλα αυτά ανήκουν στην ιστορία αλλά εγώ ξέρω ότι ο Χάρντινγκ που κρεμούσε τα ελληνόπουλα δεν ήταν ναζιστής, ήταν άγγλος δημοκράτης
Δημ: Ζούμε στο 2012 αλλά κάποια μέλη της παράταξης σας χρησιμοποιούν ακόμα τον χαιρετισμό
Ν.Μ: Ο χαιρετισμός αυτός δεν είναι ο επίσημος της παράταξης μας
Δημ: Δεν είναι, όμως τον χρησιμοποιείτε..
Ν.Μ: Τον χρησιμοποιούσαν οι έλληνες στον μεσοπόλεμο στο καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Ήταν ο χαιρετισμός των εθνικιστών ολόκληρης της Ευρώπης, δεν ήταν αποκλειστικά των Γερμανών.
Δημ: Θεωρείτε ότι ο Χίτλερ ήταν παρεξηγημένη προσωπικότητα που ο χρόνος θα δικαιώσει;
Ν.Μ: Όχι, εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που έκανε το ΚΚΕ και το σταλινικό ΑΚΕΛ. Δεν θα αποκαταστήσουμε τη μνήμη κανενός Στάλιν κατ ανάλογο τρόπο. Δεν μας αφορά αυτό το πράγμα. Μας αφορά η Ελλάδα του 2012. Δεν κέρδισαν οι καλοί το πόλεμο. Εμείς ήμασταν με την πλευρά των νικητών αλλά ήμασταν περισσότερο νικημένοι.
Δημ: Θεωρείτε ότι η απάντηση σε κάποιες καταστάσεις είναι η βία;
Ν.Μ: Όχι βέβαια. Αν ήταν η βία τότε μόλις έπαινε ο Κασιδιάρης θα άρχιζε να μοιράζει χαστούκια εξ αρχής
Δημ: Ενώ τώρα περίμενε λίγο...
Ν.Μ: Απλά προκλήθηκε σε μια στημένη εκπομπή, η οποία στήθηκε για αυτόν ακριβώς το λόγο. Για να τον βγάλουν εκτός εαυτού
Δημ: Έχει πέσει σε κάποια παγίδα ο κ. Κασιδιάρης;
Ν.Μ: Ναι, αλλά επειδή υπάρχει και Θεός, τους γύρισε μπούμερανγκ. Μετά το επεισόδιο αυτό και μετά τον τρόπο που το χειρίστηκαν τα Μέσα, ο κόσμος στρέφεται προς εμάς και μας ενισχύει περισσότερο.
Δημ: Σας κάλεσε από το στούντιο της συγκεκριμένης εκπομπής και σας ζήτησε να του στείλετε 100 άτομα για βοήθεια;
Ν.Μ: Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι παρανόμως συνελλήφθη από ιδιώτες και καμία δικαιοσύνη δεν έχει κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Δημ: Ναι αλλά και τα χαστούκια παρανόμως τα έριξε
Ν.Μ: Πολύς ιπποτισμός έχει πέσει σε αυτή τη χώρα. Δεν μιλάμε για ισότητα μεταξύ των δύο φύλων; Οπότε, ότι μας συμφέρει; Η Λιάνα η Κανέλλη έχει άδεια οπλοφορίας, έχει πετάξει ποτήρια, προκαλεί.
Δημ: Θεωρείτε ότι όλα τα τελευταία επεισόδια (βίαιη συμπεριφορά) θα αποτελέσουν κίνητρο ή αντικίνητρο για τους πολίτες που θα κληθούν να ψηφήσουν στις προσεχείς εκλογές;
Ν.Μ: Κυριακή κοντή γιορτή. Από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα βγει και πάλι μέσα από συνθήκες πολώσεως ένα ισχυρό εθνικιστικό πολιτικό κίνημα