Τη δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με ευνοϊκούς όρους, που φθάνουν μέχρι και τη διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων, παρέχει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε οφειλέτες φυσικά και νομικά πρόσωπα. >>>

Στο πλαίσιο της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, η οποία ήδη «τρέχει» και ολοκληρώνεται στις 7 Οκτωβρίου, οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου άρχισαν ήδη να ενημερώνουν οφειλέτες, αποστέλλοντας σχετικές επιστολές, για τη δυνατότητα αυτή.

Σύμφωνα με το νόμο, στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 29 Φεβρουαρίου του 2012, εφόσον το σύνολο των βασικών οφειλών δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και τις 75.000 ευρώ όταν πρόκειται για νομικά πρόσωπα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέχρι 60 δόσεις με το ελάχιστο συνολικό ποσό κάθε δόσης να καθορίζεται στα 100 ευρώ. Στην περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης των οφειλών προβλέπεται διαγραφή του συνόλου (100%) των νόμιμων προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, ενώ στην περίπτωση των δόσεων η απαλλαγή είναι κλιμακούμενη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ταμείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών (τηλ. επικοινωνίας: 2310.679177, -128, -129).