Για την Τρίτη, η ηλιοφάνεια και οι αυξημένες θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα. >>>Μοναδική εξαίρεση τμήματα της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου, της ευρύτερης περιοχής των Κυθήρων και του Μυρτώου πελάγους, όπου, μετά το μεσημέρι, θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Η μέγιστη θερμοκρασία θα σημειωθεί στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα φτάσει στους 36-37 βαθμούς τοπικά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί, με ένταση 2-4 και τοπικά 5 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο, δυτικοί στο νότιο Αιγαίο, με ένταση 3-5 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στα υπόλοιπα τμήματα του Αιγαίου.

Ηλιοφάνεια και ζέστη θα επικρατεί στον νομό Αττικής. Η θερμοκρασία, αργά το μεσημέρι, θα φτάσει στους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στον Σαρωνικό και στον νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί και στη συνέχεια νότιοι, με ένταση 2-4 μποφόρ. Περισσότερο ενισχυμένοι και από βορειοδυτικές διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι στον Κορινθιακό, με ένταση έως και 6 μποφόρ, τοπικά. 
Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει και στην Θεσσαλονίκη, καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στον Θερμαϊκό αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους, έντασης 2-4 μποφόρ.