opla_1Ένας αστυνομικός (ειδικός φρουρός) ενέχεται στη συμμορία των ληστών με τα καλάσνικοφ, 19 μέλη της οποίας συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές από την Ασφάλεια. >>>


Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες ευθύνονται για τα πρόσφατα χτυπήματα στα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας σε Καβάλα και Ροδολίβο Σερρών όπου μάλιστα “γάζωσαν” την εξωτερική πλευρά του Αστυνομικού Τμήματος Ροδολίβους και τα παρκαρισμένα περιπολικά!
Ο ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να είχε ρόλο «προμηθευτή» στην οργάνωση. Είχε προμηθεύσει τα μέλη της σπείρας με αλεξίσφαιρα γιλέκα που «έκλεβε» από το Σώμα.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ομογενείς.
Οι συλληφθέντες, κατηγορούνται ακόμη για διαρρήξεις σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ). Μάλιστα, σε κάποιες από αυτές τίναξαν στον αέρα με εκρηκτικές ύλες τα μηχανήματα, για να τα ξηλώσουν από τις προθήκες!
Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καλάσνικοφ, πιστόλια, εκρηκτικά, σφαίρες, αλεξίσφαιρα και διάφορα χρηματικά ποσά που εκτιμάται ότι προέρχονται από τις ληστείες.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά εντός των ημερών αναμένονται να πραγματοποιηθούν και άλλες συλλήψεις εμπλεκομένων στην υπόθεση.