Iδιαιτέρως απαιτητικά ήταν, σήμερα, τα θέματα της Χημείας Θετικής Κατεύθυνσης, στην οποία διαγωνίστηκαν χιλιάδες υποψήφιοι. >>>Ακόμη και οι άριστοι μαθητές θα πρέπει να δυσκολεύτηκαν σε τουλάχιστον δύο ερωτήματα. Ωστόσο, τα θέματα ήταν σαφώς διατυπωμένα, αλλά οπωσδήποτε πολλά και γι' αυτό απαιτείτο περισσότερη ώρα για την επίλυσή τους. Αυτή την άποψη διατύπωσαν πολλοί καθηγητές, μόλις είδαν τις ερωτήσεις των θεμάτων της χημείας και αυτός ήταν ο λόγος που οι περισσότεροι καλοί μαθητές εξάντλησαν το τρίωρο που είχαν στη διάθεσή τους. 
Προβλήματα, όμως, συνάντησαν οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών) που διαγωνίζονταν σήμερα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές ήταν οι ερωτήσεις των υποψηφίων που ζητούσαν διευκρινίσεις για αρκετά σημεία των θεμάτων, ωστόσο, όπως υποστηρίζουν από το υπουργείο Παιδείας, ανάλογες ερωτήσεις γίνονται κάθε χρόνο για τα θέματα στο συγκεκριμένο μάθημα. 
Στα Λατινικά της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, δεν φαίνεται να έχουν συναντήσει δυσκολίες οι εξεταζόμενοι, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους υποψηφίους της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής ) που διαγωνίστηκαν σήμερα στην Ηλεκτρολογία. 
Οι υποψήφιοι επιστρέφουν την Τρίτη, με την εξέταση του μαθήματος επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας».