«Άλλο ποδόσφαιρο, άλλο πολιτική» ξεκαθάρισαν εκ μέρους της Εθνικής μας ομάδας οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Κώστας Κατσουράνης. >>>


Και όπως μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ο τελευταίος: ««Εμείς έχουμε έρθει να παίξουμε ποδόσφαιρο.

Για τα υπόλοιπα, πάρτε τηλέφωνο τον πρωθυπουργό». Για να προσθέσει ο παίκτης του ΠΑΟΚ: ««Για εμάς είναι τιμή να αγωνιζόμαστε με το εθνόσημο. Το τι λένε στη Γερμανία, δεν μας απασχολεί».

Τι είπανε οι δύο διεθνείς μας

Σαλπιγγίδης:

«Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Θεωρώ ότι δεν υπήρξε κάποια έκπληξη. Από τους άλλους τρεις ομίλους πέρασαν τα φοβορί, ο δικός μας όμιλος ήταν ανοιχτός και χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαστε κι εμείς εδώ».

Κατσουράνης:

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στις 8 καλύτερες ομάδες τις Ευρώπης. Αυτό από μόνο του λέει πολλά».

Σε ερώτηση εάν συνδέεται αυτό το ματς με την πολιτική:

Κατσουράνης:

«Εμείς έχουμε έρθει να παίξουμε ποδόσφαιρο. Δεν θα ασχοληθούμε με τα πολιτικά. Ξέρουμε τι περνάει η χώρα μας και θα παίξουμε για τη σημαία, τους εαυτούς και τον κόσμο που είναι πίσω μας. Για τα υπόλοιπα, πάρτε τηλέφωνο τον πρωθυπουργό».

Σχετικά με το σχόλιο των Γερμανών ότι η λέξη αποκλεισμός δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους:

Σαλπιγγίδης:

«Για εμάς είναι τιμή να αγωνιζόμαστε με το εθνόσημο. Το τι λένε στη Γερμανία, δεν μας απασχολεί. Αλλωστε το 2004 φτάσαμε στην κορυφή και από τότε έχουμε μόνο επιτυχίες. Το μόνο που μας απασχολεί είναι το πώς θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και το πώς θα περάσουμε στην επόμενη φάση».

Εάν θα είναι αυτό το τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής σε αυτό το Euro:

Σαλπιγγίδης:

«Πιστεύουμε ακριβώς το αντίθετο. Δεν θα είναι ο τελευταίος αγώνας. Γι' αυτό είμαστε εδώ».

Εάν υπάρχουν διαφορές συγκριτικά με την Εθνική του Ότο Ρεχάγκελ;

Κατσουράνης:

«Το πνεύμα στην ομάδα είναι

το ίδιο. Και τα χαρακτηριστικά επίσης. Όλοι θα δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό. Αυτό κάναμε πάντα, αυτό κάνουμε και τώρα. Οι εποχές είναι διαφορετικές. Ο Οτο είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της Εθνικής. Κρατήσαμε κάποια στοιχεία από τότε και γι αυτό συνεχίζουμε να έχουμε επιτυχίες».

- Για το εάν πίστευαν ότι θα κέρδιζαν τη Ρωσία και εάν αυτή η νίκη τούς έχει τονώσει τη ψυχολογία:

Σαλπιγγίδης:

«Όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο, κοιτάς πώς θα κερδίσεις. Το πιστεύαμε από πριν. Φυσικά και μας έδωσε καλή ψυχολογία, γιατί ήταν η πρώτη νίκη στη διοργάνωση και αρκετή να μας δώσει την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Ο Σκόμινα «σφυρίζει» το Γερμανία-Ελλάδα

Ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα θα είναι ο διαιτητής του προημιτελικού της Γερμανίας με την Ελλάδα για το EURO 2012, που θα διεξαχθεί μεθαύριο στο Γκντανσκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η UEFA. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωστοποίησε και τους «άρχοντες» των υπολοίπων τριών αναμετρήσεων για τους «8» της διοργάνωσης.

Ο Άγγλος Χάουαρντ Γουέμπ θα «σφυρίξει» τη συνάντηση Τσεχία-Πορτογαλία, με την οποία ανοίγει αύριο η «αυλαία» των προημιτελικών, ο Ιταλός Νίκολα Ριτσόλι θα διευθύνει τον αγώνα Ισπανία-Γαλλία του Σαββάτου, ενώ ο Πορτογάλος Πέδρο Προένσα θα διαιτητεύσει την Κυριακή τον τελευταίο προημιτελικό ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιταλία.