Την ανάγκη να σταματήσει άμεσα «η ασυλία των φασιστικών συμμοριών που έχουν ως μόνιμο στόχο τους μετανάστες και την Αριστερά» υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τόσο την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων μεταναστών στο Πέραμα, όσο και σε βάρος εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή. >>>

"Νέα ρατσιστική και φασιστική επίθεση εξαπέλυσαν οι ομάδες της Χρυσής Αυγής σε βάρος Αιγύπτιων μεταναστών στο Πέραμα και σε βάρος εκλογικού περίπτερου του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή.

Η ασυλία των φασιστικών συμμοριών, που έχουν ως μόνιμο στόχο τους μετανάστες και την αριστερά, πρέπει να σταματήσει άμεσα. Η παραδειγματική τους τιμωρία από την έννομη τάξη και η πολιτική απομόνωση τους, αποτελεί μια πρώτη απάντηση μιας κοινωνίας που παράγει αντισώματα σε κάθε είδους ρατσιστική και φασιστική βία.

Όσοι επενδύουν πολιτικά στο φόβο και στον τρόμο της κοινωνίας, πρέπει να καταλάβουν, ότι είναι συνυπεύθυνοι για την άνοδο του φασισμού.

Ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι ιδεολογία και δεν λύνει κοινωνικά προβλήματα. Αντίθετα τα περιπλέκει και τα παροξύνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη φασιστική βία των συμμοριών της Χρυσής Αυγής και εκφράζει την αλληλεγγύη του στα θύματα της".