Στη Σύρο οδηγήθηκε με τη συνδρομή ρυμουλκού σκάφους, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος» που το μεσημέρι στο λιμάνι της Τήνου, λόγω των ισχυρών ανέμων, προσέκρουσε με την πρύμνη -στη διάρκεια απόπλου- με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά και «μικρή ελεγχόμενη ειροσή υδάτων» κατά δήλωση του καπετάνιου. >>>


Οι 1183 επιβάτες του πλοίου, είναι όλοι καλά στην υγεία τους ενώ το πλοίο αναμένεται να επιθεωρηθεί, προκειμένου να εκτιμηθεί και να αποκατασταθεί η ζημιά.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά το πλοίο έχει υποστεί ζημιά από την πρόσκρουση.
Το «Νήσος Χίος» είχε αποπλεύσει από τη Μυτιλήνη με προορισμό τον Πειραιά και με ενδιάμεσους σταθμούς τη Χίο και την Τήνο.

Κάποιοι απο τους επιβάτες του «Νήσος Χίος» που ήταν προγραμματισμένο να αποβιβαστούν στην Τήνο θα προωθηθούν με το «Highspeed 5» που θα φθάσει στη Σύρο απο τη Μύκονο, ενώ οι υπόλοιποι που ήταν προγραμματισμένο να αποβιβαστούν στον Πειραιά, θα προωθηθούν με το «Highspeed 4» που θα φθάσει στη Σύρο προερχόμενο από τη Νάξο.

Το «Νήσος Χίος» που είχε στις 17:30 το απόγευμα, προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά θα αντικατασταθεί με το «Νήσος Μύκονος» το οποίο θα αποπλεύσει με μικρή καθυστέρηση στις 22:00 απόψε.