Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, από την επίτευξη της συμφωνίας με το Eurogroup, για τον δανεισμό των 100 δις. ευρώ στην ισπανική τράπεζα. >>>


 Ούτε μία αναφορά στη λέξη "διάσωση" από τον Μαριάνο Ραχόι, που όσες φορές έκανε λόγο για την συμφωνία της Ισπανικής κυβέρνησης με το Eurogroup χρησιμοποιούσε τη φράση: "αυτό που συνέβη χθες".

"Χθες νίκησε το ευρώ και η αξιοπιστία του", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Palacio de La Moncloa.
Παράλληλα, αρνήθηκε έντονα ότι υπήρξε πίεση από τον ευρωπαικό μηχανισμό, λέγοντας: "Εμένα κανείς δεν με πίεσε. Αντιθέτως, εκείνος που πίεσε ήμουν εγώ".

Ο Ραχόι υπερασπίστηκε την αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, που την Παρασκευή αρνήθηκε ότι θα γινόταν η διάσωση το Σάββατο: "Αυτά τα πράγματα έτσι γίνονται. Οι διαπραγματεύσεις ποτέ δεν μεταδίδονται από την τηλεόραση ή το ράδιο. Μας ρωτάτε πράγματα που δεν μπορούμε να σας αναφέρουμε".

Αναφορικά με το ταξίδι του στην Πολωνία, για να παρακολουθήσει το αποψινό παιχνίδι της Εθνικής Ισπανίας με την Ιταλία είπε: "πηγαίνω επειδή το πρόβλημα στην Ισπανία έχει πια λυθεί".

Εξάλλου, η σημερινή του παρουσία ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά προήλθε από την έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου και την επιμονή του να "εμφανιστεί".