Το πάθημα της πρεμιέρας δεν έγινε μάθημα στην Ιταλία, η οποία παρόλο που προηγήθηκε στο σκορ με αντίπαλο την Κροατία αυτή τη φορά, δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα και πλέον ξυπνούν μνήμες 2004 για τους Ατζούρι. >>>

Τότε είχαν αποκλειστεί στην τριπλή ισοβαθμία, ενώ τώρα έχουν συγκεντρώσει 2 βαθμούς σε 2 αγώνες, έναντι τεσσάρων, που έχουν οι Κροάτες.

Επόμενος αντίπαλος της Ιταλίας είναι η Ιρλανδία, ενώ η Κροατία στο τρίτο και τελευταίο ματς του ομίλου συγκρούεται με την Ισπανία.

Η αναμέτρηση με την Κροατία άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις.

Οι Ιταλοί ήταν κυρίαρχοι στα πρώτα 45 λεπτά, διάστημα στο οποίο προηγήθηκαν με απευθείας φάουλ του Αντρέα Πίρλο στο 39΄, ενώ είχαν άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλο γκολ.

Ο Μπαλοτέλι, όμως, ήταν άστοχος στο ξεκίνημα του ματς, ενώ πριν το γκολ του μέσου της Γιουβέντους, ο Μαρκίζιο, νικήθηκε δύο φορές από τον Πλετίκοσα μέσα στην περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αφιερωμένο στους Κροάτες. Εκμεταλλεύτηκαν το μοναδικό λάθος της ιταλικής άμυνας και στο 72΄ με τον πρώτο τους σκόρερ στο τουρνουά (3 γκολ), Μάριο Μάντζουκιτς, έφτασαν στην ισοφάριση στο 72΄.

Πλέον η ισοπαλία στο επόμενο ματς είναι αρκετή για τους Κροάτες ώστε να πάρουν την πρόκριση στην νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης, ενώ οι Ιταλοί πρέπει να νικήσουν τους Ιρλανδούς και παράλληλα να χάσει η Κροατία.

Οι συνθέσεις

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Μάτζιο, Τζακερίνι, Τιάγκο Μότα (63' Μοντολίβο), Πίρλο, Μαρκίζιο, Κασάνο (83' Τζιοβίνκο), Μπαλοτέλι (70' Ντι Νατάλε).

Κροατία (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Σίλντενφελντ, Στρίνιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς (68' Πράνιτς), Βουκόγιεβιτς, Μάτζουκιτς (94' Κράνιτσαρ), Γέλαβιτς (83' Εντουάρντο).