dikastirio_05Φάρσα αποδεδείχθηκε για ακόμη μία φορά το χθεσινό προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. >>>

 

Λίγο μετά τις 09:10 το πρωί, ένας άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Μακεδονία» και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο Δικαστικό Μέγαρο, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για να εκραγεί στις 10:10. Αμέσως, κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες, χωρίς να εκκενώσουν το χώρο και να αποκλείσουν την περιοχή, καθ’ ότι έκριναν το τηλεφώνημα ως μη σοβαρό, έλεγξαν τον χώρο με ειδικά συνεργεία, χωρίς ωστόσο να βρουν κάτι.
Σημειώνεται ότι «αγαπημένη» μέρα των φαρσέρ μοιάζει να είναι η Τετάρτη, καθώς και την περασμένη Τετάρτη υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας στα Δικαστήρια της πόλης. Τότε το τηλεφώνημα είχε κριθεί σοβαρό, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το κτίριο των δικαστηρίων και να αποκλειστεί η γύρω περιοχή, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα στην πόλη.
Τέλος σημειώνεται πως κατά τους θερινούς μήνες των δύο τελευταίων ετών, έχουν υπάρξει αρκετά προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, εκ των οποίων τα περισσότερα, ήταν μέρα Τετάρτη.