Η Δημοκρατική Αριστερά θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε η χώρα να κυβερνηθεί. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή και λευκή εξουσιοδότηση, δήλωσε από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της επίσκεψης του στην Κρήτη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. >>>
«Η Δημοκρατική Αριστερά διεκδικεί να υπάρξει κυβέρνηση. Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί και πρέπει να κυβερνηθεί προοδευτικά στην βάση μιας συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας την οποία η ΔΗΜΑΡ έχει προτείνει και μάλιστα με επτά συγκεκριμένες θέσεις. Θα κάνουμε ότι μπορούμε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή και λευκή εξουσιοδότηση», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
 Ο κ. Κουβέλης για μια ακόμα φορά τάχθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη αλλά παράλληλα τόνισε την ανάγκη της αποδέσμευσης από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου.
 «Η πρόταση μας είναι συγκεκριμένη, έχει συγκεκριμένους άξονες και για την πολιτική που υπηρετεί την σταθερή παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, αλλά και για την αποδέσμευση από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου.
Νομίζω ότι η χώρα δικαιούται και ταυτόχρονα μπορεί στην βάση μιας συγκεκριμένης προοδευτικής πολιτικής να βρει δρόμους διεξόδου και να ξεφύγει από τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει με συνευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Κουβέλης.
 Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο επιμελητήριο της πόλης επισημαίνοντας την ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας με το ξεκίνημα, όπως είπε, μιας αναπτυξιακής και παραγωγικής διαδικασίας και την θέσπιση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη στήριξη της μικρομεσαίας και της μεγαλύτερης επιχείρησης.
 Όπως είπε η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει και διεκδικεί στο πλαίσιο της ανακεφαλαιωτικής διαδικασίας των τραπεζών να υπάρξει δέσμευση έτσι ώστε μέσα από ολοκληρωμένα τριετή σχέδια και προγράμματα να χρηματοδοτηθεί η αγορά με το 25% αυτών των κεφαλαίων.