Αφαντος παραμένει ο εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. να διαβεβαιώνει σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση, ότι η Αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για τη σύλληψή του. >>>
Όπως εκτιμάται, ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να εμφανιστεί στη δικαιοσύνη πριν την παρέλευση του αυτοφώρου (σ.σ. ο νόμος ορίζει ως απώτατο χρονικό όριο την παρέλευση της επόμενης μέρας από εκείνη του αδικήματος). Το αυτόφωρο λήγει το πρωί του Σαββάτου και εάν μέχρι τότε δεν έχει συλληφθεί, θα ασκηθεί δίωξη εναντίον του και θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο.
Υπενθυμίζεται ότι για τη χθεσινή επίθεση του Η. Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα. Όπως διευκρινίστηκε και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ο Η. Κασιδιάρης δεν απολαμβάνει βουλευτικής ασυλίας, καθώς δεν φέρει την ιδιότητα του βουλευτή μετά τη διάλυση της Βουλής εν όψει εκλογών.
«Ελέγχουμε όλα τα γνωστά σημεία στα οποία θα μπορούσε να βρίσκεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος», δήλωσε στη ΝΕΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Θανάσης Κοκκαλάκης, ερωτηθείς γιατί παραμένει ασύλληπτος ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής. Απαντώντας εξάλλου στις κατηγορίες περί ευνοϊκής μεταχείρισής του από την ΕΛ.ΑΣ., υπογράμμισε πως «υπάγεται ακριβώς στις ίδιες συνήθεις διαδικασίες που υπάγεται οποιοσδήποτε άνθρωπος μέσα στην ελληνική επικράτεια» και διαβεβαίωσε ότι «η Αστυνομία λειτουργεί στα πλαίσια της αυτεπάγγελτης δίωξης».
Νωρίτερα, μιλώντας στη ΝΕΤ η Λιάνα Κανέλλη παρατήρησε χαρακτηριστικά πως «έχουμε εξοικειωθεί με το τέρας και απλώς χάρη στη σύμπτωση του τέλους μιας εκπομπής τραβήχτηκε η κουρτίνα και φάνηκε το ζονκ» . Από την πλευρά της, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, που δέχθηκε πρώτη την οργισμένη αντίδραση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, επεσήμανε σε δηλώσεις της στο Βήμα FM ότι «θα ποιήσουμε πολύ κακή υπηρεσία στην Ελληνική Δημοκρατία, αν αντιμετωπίσουμε το χθεσινό επεισόδιο ως ένα μεμονωμένο περιστατικό», και «αν προσπαθήσουμε να τοποθετήσουμε το χθεσινό συμβάν στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων ή προεκλογικών επικοινωνιακών σχεδιασμών».