«Ο λαός θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα όποια κυβέρνηση και εάν σχηματιστεί τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της για το εκλογικό αποτέλεσμα. >>>

«Διαβεβαιώνουμε ότι θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή κάθε αγώνα. Θα προετοιμάσουμε το λαό για να αντιμετωπίσει τα νέα βάσανα που έρχονται. Ελπίζουμε ότι η υποχώρηση του ριζοσπαστισμού δεν θα κρατήσει για πολύ. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η βάση της αντεπίθεσης πρέπει να είναι οι τόποι δουλειάς και οι γειτονιές. Το ΚΚΕ, είπε την αλήθεια στο λαό. Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης, θα οδηγούσε σε ήττα του κινήματος. Η συμμετοχή σε κυβέρνηση αφερέγγυα θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν άλλοθι», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

Επίσης η γγ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στα αρνητικά στοιχεία του εκλογικού αποτελέσματος. «Αρνητικό το αποτέλεσμα των εκλογών, λόγω της ανόδου της ΝΔ και της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος νέρωσε το κρασί του. Αρνητικό στοιχείο, «το εκλογικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής, παρά το ότι υπήρχαν αποδείξεις για τον φασιστικό χαρακτήρα της».