Απαράδεκτο και ανήθικο χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ το τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ, όπου εμφανίζονται παιδιά σε σχολική αίθουσα. >>>
Σε ανακοίνωσή της η Φώφη Γεννηματά τονίζει στην ίδια ανακοίνωση ότι «απέναντι στο κλίμα φόβου που προσπαθεί να δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία και την επικίνδυνη ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα χρειάζεται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική, υπεύθυνη και εφικτή, για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης».
Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ κατήγγειλε το σποτ στη Διακομματική Επιτροπή, κάνοντας λόγο για επιεικώς άθλιο τηλεοπτικό σποτ:
«Στη νέα της τρομοκρατική επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού, έφτασε στο απαράδεκτο σημείο να χρησιμοποιήσει τα παιδιά. Τα Ελληνόπουλά μας.»
Στο τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας δείχνει έναν δάσκαλο να απαριθμεί τις χώρες της Ευρωζώνης: «Κύπρος, Βέλγιο, Ιρλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία».
- Και η Ελλάδα κύριε; Δεν είναι;", ρωτά μια μαθήτρια, για να μην πάρει ποτέ απάντηση.
Η διαφήμιση ολοκληρώνεται με την φράση: «Με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε».
Ένα παρόμοιο σποτ είχε χρησιμοποιήσει και η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2007, όταν διεκδικούσε για πρώτη φορά την εκλογή της στην προεδρία.
Για υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στις αιτιάσεις τους σχετικά για το τελευταίο σποτ του κόμματος. Ο κ. Μιχελάκης τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ενοχλείται από την παρουσία των παιδιών στο σποτ, αλλά από τα ερωτήματα που βάζουν τα παιδιά και κυρίως από το γεγονός ότι δεν έχουν να δώσουν απαντήσεις στα παιδιά. Σε ό,τι αφορά στην εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε δυο παλαιότερα σποτάκια του ΠΑΣΟΚ με πρωταγωνιστές παιδιά.