SOS εκπέμπουν οι δήμοι Βισαλτίας, Εμ. Παπά και Αμφίπολης. Τα νερά του ποταμού Στρυμόνα έχουν φουσκώσει κι υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσουν χιλιάδες στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις. >>>

Το πρόβλημα προέκυψε όταν μεγάλος όγκος νερού από την λίμνη Κερκίνη χύθηκε στο ποταμό, με αποτέλεσμα να αυξηθεί επικίνδυνα τη στάθμη του.
Στο δήμο Βισαλτίας, το πρόσκαιρο ανάχωμα που στήθηκε από άνδρες του στρατού, υπαλλήλους του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, αγρότες και κατοίκους της περιοχής, κινδυνεύει να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ποταμού .
Στο δήμο Εμ. Παπά άμεσο κίνδυνο διατρέχουν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις που βρίσκονται παράκτια του Στρυμόνα στις περιοχές του Παραλιμνίου, του Πεθελινού και του Ψυχικού. Συνεργεία του δήμου έχουν προβεί στην πρόσκαιρη οχύρωση του Στρυμόνα με αναχώματα και εκατοντάδες τσουβάλια με άμμο. 
Στο δήμο Αμφίπολης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, Κωνσταντίνο Μελίτο, έχουν ήδη πλημμυρίσει εκατοντάδες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξής τους από τις αρμόδιες αρχές.
«Παρά την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών η λίμνη Κερκίνη δεν έχει αποφύγει τον κίνδυνο υπερχείλισής της» σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής Ενότητας Σερρών Γιώργο Παπαδόπουλο.
Τα χιόνια που έλιωσαν στη Βουλγαρία και οι παρατεταμένες βροχές το τελευταίο διάστημα, συντέλεσαν αρνητικά στην δυσμενή κατάσταση που έχει βρεθεί ο νομός Σερρών.