Πάνω από 12.000 πολίτες, όλων των ηλικιών, έλαβαν μέρος σε 64 διαφορετικές δραστηριότητες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Πήραν μέρος στον πρώτο κύκλο της δράσης «ΑΠΘ την Κυριακή». >>>


Πειράματα, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία, αρχεία και συλλογές του πανεπιστημίου, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και παρουσιάσεις αποτέλεσαν μια εναλλακτική πρόταση για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Με τη δράση του, «ΑΠΘ την Κυριακή», το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία, να γίνει το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας και να μετατραπεί σε ένα ζωντανό «εργαστήρι» ανάπτυξης βιωματικής σχέσης μεταξύ πολιτών και επιστήμης.
Οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ αξιολογώντας τη σημαντικότητα της δράσης αυτής τόσο για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης όσο και για το ίδιο το Πανεπιστήμιο, αποφάσισαν την επανασχεδίαση και επέκτασή της. Με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, το «ΑΠΘ την Κυριακή» θα ξεκινήσει και πάλι το ταξίδι του, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, εμπλουτισμένο και με νέες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.