taxi_malgara_20110718_01Επέστρεψαν, εδώ και περίπου μισή ώρα, τα ταξί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Οι ταξιτζήδες πραγματοποιούσαν στάση εργασίας, αντιδρώντας στην πρόθεση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως λένε, να αλλάξει την τον υφιστάμενο νόμο και να συνενώσει όλες τις έδρες του νομού Θεσσαλονίκης. >>>

Χρειάστηκε η διαβεβαίωση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος είπε πως θα εφαρμοστεί ο νόμος και η απόφαση για τις έδρες των ταξί θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε αυτά που ορίζει ο νόμος και αυτό θα πράξουμε. Από κει και πέρα, εφόσον στο μέλλον υπάρξει αλλαγή του νόμου θα συμμορφωθούμε και πάλι στις όποιες διατάξεις του», είπε ο κ. Τζιτζικώστας, απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία των ταξιτζήδων που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Απευθυνόμενος στους οδηγούς ταξί και τους εκπροσώπους των ενώσεών τους ζήτησε να σταματήσουν τη στάση εργασίας και να επιστρέψουν στη δουλειά τους “για να μην ταλαιπωρούνται άλλο οι Θεσσαλονικείς”, όπως είπε. Καθώς απέμενε λίγη ώρα ως τη λήξη της στάσης εργασίας, οι αυτοκινητιστές έκανα δεκτό το αίτημα του κ. Τζιτζικώστα και μετά την ολοκλήρωση της εισήγησής του, αποφάσισαν να σταματήσουν τη στάση εργασίας και να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

“Πρόκειται για ωμή παρέμβαση της ΠΚΜ” παρατηρούσε πριν τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του σωματείου ΕΡΜΗΣ και συνεχίζει: «Eίναι πάγιο αίτημα όλων των μικρών εδρών να συνενωθούν με τις μεγάλες αλλά οι συνθήκες δεν επιτρέπουν προσθήκες. Ο τζίρος μας έχει πέσει 50%. Δεν χωράει άλλα ταξί η πόλη».

Αίτημα συνένωσης έχουν υποβάλει οι αυτοκινητιστές δήμων Λαγκαδά, Βόλβης και Χαλκηδόνας, ζητώντας την ένταξή τους στην ενιαία έδρα, ώστε να μην ισχύει διπλή ταρίφα στις μετακινήσεις από και προς την Θεσσαλονίκη.