Την άποψη πως πρέπει να δημιουργηθεί ένας φορέας, για το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη, πρόκειται να επαναδιατυπώσουν οι ομιλητές σε Εσπερίδα με θέμα: «Συζητώντας για το Περιαστικό Πράσινο και το Δάσος του Δήμου Ωραιοκάστρου». >>>

Την εσπερίδα οργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου σε συνεργασία με το δήμο Ωραιοκάστρου, στο κτίριο «Παύλος Μελάς», Μακεδονικού Αγώνα και Καραϊσκάκη, Παλαιόκαστρο, απόψε, στις 7 το απόγευμα.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος και η Ειρήνη Κέπετζη, Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου.
Θα μιλήσουν οι εξής:
Οι Δράσεις του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου - Το Δίκτυο Βιωσιμότητας Δυτικής Θεσσαλονίκης, Νικολέτα Ριφάκη,
Εισάγοντας την Αειφορία στην Τοπική Κοινωνία, Γιώργος Σλαυκίδης (είναι μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου)
Η σημασία της ενοποίησης των περιαστικών δασών του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης., Θεοχάρης Ζάγκας, καθηγητής Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ.
Ο ρόλος του Δασοκτήματος Ωραιοκάστρου στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, Γιώργος Κελεσίδης, δασολόγος του Δήμου Ωραιοκάστρου
Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από τους τοπικούς φορείς:
Ο Ανδρέας Κατζούρης, εκπρόσωπος της Οικολογικής Κίνησης Προστασίας & Ανάπτυξης Φιλαδέλφειας, Πετρωτού, Μονολόφου.
Ο Γιώργος Σαπουντζής, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εθελοντών για την Αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής στο Ωραιόκαστρο.
Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, εκπρόσωπος του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου.