Καθυστερημένα άρχισαν κι εφέτος οι αεροψεκασμοί καταπολέμησης των κουνουπιών στο νομό Θεσσαλονίκης: Το Ελεγκτικό Συνέδριο άργησε να εγκρίνει το σχετικό πρόγραμμα. >>>


"Μας καθυστέρησε μια απίθανη γραφειοκρατία", παραδέχτηκε, το πρωί, λίγο πριν πετάξει με το ένα από τα ελικόπτερα της εταιρίας που πραγματοποιεί τους ψεκασμούς,ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας. "Εμείς ήμασταν έτοιμοι, αλλά το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έδινε το ΟΚ", πρόσθεσε.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο αεροψεκασμούς όσο και επίγειους ψεκασμούς ενώ το συνολικό κόστος τους φθάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Θα πραγματοποιηθούν σε όλο το νομό μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας πραγματοποίησε επίβλεψη των έργων πετώντας με το ελικόπτερο στις περιοχές υλοποίησης του προγράμματος. Μαζί του ήταν ο Διευθυντής Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, Σοφοκλής Κουρτίδης και ο γενικός διευθυντής της ΑΝΕΘ, Βασίλης Παπαβασιλείου. «Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα στο ακέραιο για να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, οι αεροψεκασμοί θα ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουλίου ενώ οι επίγειοι ψεκασμοί θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σε περίπτωση που προκύψει έκτακτο γεγονός, είμαστε έτοιμοι να αναπροσαρμόσουμε τον προγραμματισμό μας και να επεκτείνουμε το χρονικό διάστημα υλοποίησης του προγράμματος. Εκτός από τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία, καλό είναι όλοι οι πολίτες να λαμβάνουμε τα δικά μας μέτρα, να μη δημιουργούμε εστίες που βοηθούν την αναπαραγωγή των κουνουπιών και να προφυλασσόμαστε από την όχλησή τους», συμβούλεψε ο κ. Τζιτζικώστας.