Η εφαρμογή νέων στρατηγικών μάρκετινγκ σε συνδυασμό με το ξερίζωμα της νοοτροπίας των Ελλήνων για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον τουρισμό και τη παροχή υπηρεσιών είναι η ενδεδειγμένη λύση για την ανάπτυξη της οικονομίας στην χώρα μας. >>>

Την άποψη αυτή κατέθεσαν πλήθος καθηγητών μάρκετινγκ από πανεπιστήμια της Αγγλίας και της Αμερικής στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. >>>
Ο τουρισμός η έρευνα ως εργαλείο του μάρκετινγκ αλλά και οι νέοι στρατηγικοί σχεδιασμοί των οποίων την εφαρμογή θα πρέπει να εξετάσει η Ελλάδα προκειμένου να βγει από τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει είναι μερικά από τα θέματα που αναπτύχθηκαν υπο τη μορφή ομιλιών στο παγκόσμιο συνέδριο μαρκετινγκ που πραγματοποιήθηκε εφέτος για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη .
Στην ανάγκη στόχευσης για πλήρη κατανόηση του αντικειμένου της παροχής υπηρεσιών και πως αυτές χρησιμοποιούνται ώστε η Ελλάδα να καταλάβει τι ακριβώς ζητά ο υπόλοιπος κόσμος από αυτή σαν χώρα αναφέρθηκε η καθηγήτρια Μαρκετινγκ του Αμερικανικού πανεπιστημίου ντι πολ ΤΖΕΛΊΝ ΡΑΙΤ .
Η Ευγενία Γουίκεντ , καθηγήτρια μάρκετινγκ στο πανεπιστήμιο μπαγκς του Λονδίνου έχει πραγματοποιήσει δεκάδες έρευνες για το τουρισμό στην Ελλάδα και ειδικότερα για τη Χαλκιδική. Τους Άγγλους τουρίστες τους διαχωρίζει σε αυτούς οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα παραδοσιακά τα τελευταία 20 χρόνια αποκαλώντας τους Βύρωνες Μπαιρον εξαιτίας της αγάπης που τρέφουν για τη χώρα αλλά και σε εκείνους που την επισκέφτηκαν μια φορά και ποτέ ξανά. Ο λόγος ; Οι ακριβές τιμές.