Tην ανάγκη μετά τις εκλογές να ανοίξει η συζήτηση για την επαναθεμελίωση του ΠΑΣΟΚ μέσα από τη ριζική του ανανέωση και την ουσιαστική αλλαγή υποδείγματος από την κορυφή μέχρι τη βάση υπογραμμίζει ο Γιάννης Ραγκούσης. >>>
Σε μήνυμά του στην προσωπική του σελίδα στο Ιντερνετ επισημαίνει πάντως πως «αυτό που σήμερα προέχει, το υπέρτερο ζήτημα είναι η πορεία του τόπου».

Ο κ. Ραγκούσης επιτίθεται, εξάλλου, σε Σαμαρά και Τσίπρα, μεταξύ άλλων διότι η ιστορική απόφαση της 26ης Οκτωβρίου 2011, η οποία, όπως υποστηρίζει, θα πιστωθεί ιστορικά στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, κινδυνεύει να μην έχει σήμερα κανένα αντίκρυσμα.

Ο κ. Ραγκούσης πάντως αφήνει αιχμές σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, στον οποίο ουσιαστικά αποδίδει ευθύνες για την καθοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο πως ο κ. Βενιζέλος ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών περί τα μέσα Ιουνίου του 2011: «Μετά τις εκλογές θα έρθει η ώρα να συζητήσουμε για την επαναθεμελίωση της δημοκρατικής παράταξης μέσα από τη ριζική της ανανέωση και την ουσιαστική αλλαγή υποδείγματος από την κορυφή μέχρι τη βάση. Νηφάλια και ψύχραιμα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν, ξεκινώντας από το ερώτημα- αφετηρία: Πώς και γιατί το ΠΑΣΟΚ που αναγκάστηκε να υιοθετήσει άκρως αντιδημοφιλή μέτρα το Μάιο του 2010 κατάφερε να πετύχει μια καθολική νίκη στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, πώς και γιατί το ΠΑΣΟΚ παρέμενε σύμφωνα με όλες τις έρευνες κοινής γνώμης κυρίαρχη πολιτική δύναμη μέχρι τον Ιούλιο του 2011;».