Για άλλη μία φορά, οι πατατοπαραγωγοί της Άνω Βροντούς Σερρών πουλούν, αύριο, πατάτες παραγωγής τους σε τιμές χονδρικής. Την ίδια στιγμή, η παραγωγή τους σαπίζει στις αποθήκες, όπως διαπίστωσε κι ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Χρίστος Καμενίδης. >>>


“Σας ενημερώνω για την κραυγή απόγνωσης και σας διαβιβάζω την έκκληση διάσωσης των πατατοπαραγωγών της Ανω Βροντούς Σερρών. Τους επισκέφθηκα στα σπίτια τους την Πέμπτη 23 Μαϊου και είδα στις αποθήκες τους να έχουν ακόμη πολλές διαθέσιμες πατάτες (συνολικά στο χωριό περίπου 1.000 τόννοι), οι οποίες αν δεν πωληθούν έγκαιρα, θα υποστούν μεγάλες ζημιές… Γι’ αυτό, ας αγοράσουμε όλοι μας ένα τουλάχιστον σακί για εμάς, ή για δώρο σε συγγενείς και φίλους μας ή για το Κοινωνικό Παντοπωλείο'', αναφέρει σε επιστολή - κάλεσμά του, ο καθ. Καμενίδης, προς τους Θεσσαλονικείς.
Όπως υπογραμμίζει,  "έτσι, θα σωθούν οι πατατοπαραγωγοί μας αλλά και θα μειωθούν οι εισαγωγές πατάτας, που συνεπάγονται τεράστια εκροή εθνικού συναλλάγματος. Σας αναφέρω ότι το 2010 έχουν εισαχθεί στη χώρα  μας  105.000  τόννοι   πατάτας  για  τις  οποίες  έχει   εξαχθεί  εθνικό   συνάλλαγμα 37 εκατομμυρίων ευρώ…"
Η νέα διανομή πατάτας από την Άνω Βροντού Σερρών θα γίνει αύριο, Παρασκευή 8 Ιουνίου, στην πλατεία Ζωολογικού Κήπου και Θεάτρου του Δάσους, στο Σέιχ Σου. Η διανομή θα αρχίσει στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα. Την οργανώνει η Εθελοντική Ομάδα Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ.
Τα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι: 

  1. Πατάτες από τους παραγωγούς της Άνω Βροντού Σερρών, ποικιλίας Agria (βαθιά κιτρινόσαρκη) με 0,25€/χλγρ., σε συσκευασία 20 χλγρ. προς 5 €.
  2.  Ρύζι από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερρών, σε συσκευασία των 5 χλγρ.Καρολίνα με 1 €/χλγρ., Γλασέ με 0,90 €/χλγρ. και Νυχάκι με 0,90€/χλγρ.
  3. Μέλι , Ανθόμελο και Πευκόμελο Χαλκιδικής από την παραγωγό Σ. Σαμαρά, σε γυάλινη συσκευασία του 1 χλγρ. προς 5,5 € και πλαστική συσκευασία των 3 χλγρ. προς 16 €.
  4. Τυρί Φέτα από το Συνεταιρισμό «ΒΟΣΚΟΣ», στο Λιβάδι Ολύμπου, σε συσκευασία των 2 χλγρ. μέσα σε άλμη προς 13 €.  
  5. Ελιές θρούμπες Θάσου προς 3,50 €/χλγρ.
  6. Ροδάκινα Βέροιας, ποικιλία Spring Crest προς 0,70 €/χλγ. ή η συσκευασία 5 χλγρ. προς 3,50 €.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στα τηλέφωνα: 
2310-998800 και 6974-723846.
Τα όποια σχόλιά σας (θετικά ή αρνητικά) για την ποιότητα των προϊόντων και οτιδήποτε άλλο είναι ευπρόσδεκτα και χρήσιμα.
Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτήν την Εθελοντική Ομάδα και σε οποιαδήποτε φάση της όλης Δράσης, γίνεται αυτόματα μέλος(τηλ. 6970 853585).