Τη Δευτέρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια στα κεντρικά, νότια και τη νησιωτική χώρα. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές μπόρες προβλέπονται και πάλι στη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και τη Μακεδονία. >>>


Οι βορειοδυτικοί άνεμοι παραμένουν σταθεροί στα πελάγη, μέχρι τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, με το θερμόμετρο όμως να δείχνει και πάλι τους 36 βαθμούς στα κεντρικά και την Πελοπόννησο, μέχρι τους 33 βαθμούς οι μέγιστες στη βόρεια Ελλάδα και στα νησιά τους Αιγαίου θα κυμανθεί στους 32 με 34 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις τις πρωινές κυρίως ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί στα 4-6 μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι τα 7 μποφόρ στον Ν. Ευβοϊκό, με τάση εξασθένησης από το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη η ημέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και στη συνέχεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, καθώς αναμένονται τοπικές μπόρες τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς νοτιοανατολικοί στα 3-5 μποφόρ, που γρήγορα θα εξασθενήσουν.