Την Τετάρτη προβλέπεται καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, με λιακάδα και ζέστη. Νωρίς το πρωί θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις στην Κρήτη και την Κάρπαθο, ενώ το απόγευμα θα μετακινηθούν προς το Καστελόριζο. >>>

Αρκετή θα είναι η υγρασία κατά τη διάρκεια της μέρας στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία, σε παρόμοια επίπεδα, θα κυμανθεί από 16..36 στα βόρεια, από 18..36 στα κεντρικά και δυτικά και θα φτάσει τους 37 στην Πελοπόννησο και τους 35 βαθμούς Κελσίου στη νότια Κρήτη. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι βορειοδυτικοί στα 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν μέχρι 7 και τοπικά, στις Κυκλάδες, 8 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23...35 βαθμούς Κελσίου, με ισχυρούς ανέμους μέχρι 7 μποφόρ στην πόλη και τοπικά 8 μποφόρ στο Κάβο Ντόρο.

Ηλιοφάνεια θα επικρατεί και στην Θεσσαλονίκη, ενώ το απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21...35 βαθμούς Κελσίου. Στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς άνεμοι και στα νότια της Χαλκιδικής πιο ενισχυμένοι, στα 6 μποφόρ.