Πρόκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και προς την Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί η εγκύκλιος που εξέδωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, προς τους διπλωμάτες και τεχνοκράτες της τουρκικής κυβέρνησης. >>>

Στην εγκύκλιο υπάρχουν οδηγίες να μην παρίστανται οι διπλωμάτες και τεχνοκράτες σε συνεδρίες της ΕΕ, στις οποίες θα προεδρεύει η Κυπριακή Δημοκρατία!

Ως πρόκληση χαρακτήρισε την ενέργεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, και κάλεσε την ΕΕ να αντιδράσει στην εγκύκλιο του Τούρκου πρωθυπουργού.

«Η Κύπρος από την 1η Ιουλίου θα αναλάβει την Προεδρία τού Συμβουλίου, άρα ό,τι κάνει αρνητικό η Τουρκία και ό,τι λέει αναφορικά με το ‘πάγωμα’ των σχέσεων με την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, αποτελεί πρόκληση και προσβολή προς την ίδια την ΕΕκαι μάλιστα από μια χώρα που θέλει να ενταχθεί στην Ένωση», είπε ο κ. Στεφάνου.

Θέλουμε να καταγγείλουμε αυτό το γεγονός, τόνισε, και πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα κάνει διαβήματα προς την ΕΕ, η οποία πρέπει να αντιδράσει και να στείλει τα δικά της μηνύματα προς την Τουρκία γι’ αυτή την απαράδεκτη στάση που ακολουθεί.