Απέναντι σε νέα εργασιακά δεδομένα βρίσκεται, πλέον, η ΕΣΗΕΜ-Θ, όσον αφορά τις συμβάσεις εργασίας που ισχύουν στο αθλητικό ραδιόφωνο Λίμπερο. Εν μία νυκτί δημιουργήθηκε Ένωση Προσώπων, που έκανε δεκτή νέα επιχειρησιακή σύμβαση! >>>

Όπως υπογραμμίστηκε στην άτυπη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, για τη σύσταση της Ένωσης Προσώπων υπέγραψαν και δύο μέλη της Ένωσης, μαζί με άλλους δέκα εργαζομένους. Σύμφωνα με το νόμο Λοβέρδου είναι δυνατή η συγκρότηση Ένωσης Προσώπων από τα 3/5 των εργαζομένων, η οποία μπορεί να υπογράφει επιχειρησιακές συμβάσεις. Μάλιστα, οι συμβάσεις αυτές δεσμεύουν και όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους, που -τυχόν- δε συμμετέχουν στην Ένωση. Ουσιαστικά, οι συμβάσεις αυτές προβλέπουν ένταξη στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και 8ωρη εργασία για υπαλλήλους και τεχνικούς.
Αποφασίστηκε να επισημανθεί, με ανακοίνωση, στα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ ότι είναι αντικαταστατική η συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους σωματεία.
Ο Δ. Ασπροπούλης(των Δημοσιογράφων Συμμετέχουν) πρότεινε να προχωρήσουμε "σε συνεννόηση με τις άλλες Ενώσεις(τεχνικών και προσωπικού), επειδή υπάρχει η περίπτωση, σε κάποια ΜΜΕ να συγκροτηθούν Ενώσεις Προσώπων χωρίς τη συμμετοχή δημοσιογράφων".
"Να προχωρήσουμε σε "εξάλειψη των συνθηκών που δημιουργούν τέτοιου είδους συνθήκες", ζήτησε ο Π. Μανδατζής (του Ασύνταχτου Τύπου). Πρότεινε την κήρυξη απεργίας στο μέσον, σε συνεργασία με τις άλλες ενώσεις των ΜΜΕ. Επισήμανε πως η ένωση των τεχνικών είναι ιδιαίτερα δυναμική στο θέμα των κινητοποιήσεων, καθώς σήμερα πραγματοποιούσε απεργιακές κινητοποιήσεις σε δύο αθλητικά ραδιόφωνα.