Οι «Πρωταγωνιστές» του αναδείχθηκαν και πάλι η πρώτη ενημερωτική εκπομπή, το συγγραφικό του εγχείρημα «Αυτό που ζούμε» έκανε πολλές εκδόσεις και το ιντερνετικό του δημιούργημα, protagon.gr, ξεπερνά κάθε μέρα τις 100.000 μοναδικές επισκέψεις. >>>


Παρ' όλα αυτά, ο έμπειρος δημοσιογράφος δεν είναι ευτυχισμένος, αφού, όπως λέει, «στην κατάσταση που είναι η χώρα, είναι δύσκολο να χαρείς ώς και τα απλά πράγματα».

Υπάρχουν διαμάντια ακόμη και στην ενημέρωση; «Βέβαια. Ορισμένα προεκλογικά ρεπορτάζ στο Mega, του Τσίμα για παράδειγμα, αλλά και του Τέλλογλου, της Χούκλη, ήταν εξαίρετα. Ακόμη και στην «όπου φυσάει ο άνεμος» ΕΡΤ θα βρεις αξιόλογες δημοσιογραφικές στιγμές, εφάμιλλες των ευρωπαϊκών, όπως θα λέγαμε και με την παλιά γλώσσα της διαφήμισης».

Πιστεύεις πως τα Μέσα προσπάθησαν να αφυπνίσουν, ή να... υπνωτίσουν συνειδήσεις, σκέψεις, απόψεις; «Τα «Μέσα» δεν είναι ένα. Υπάρχουν «Μέσα» που υπνωτίζουν και «Μέσα» που αφυπνίζουν. Και πάντα εντός του ίδιου «Μέσου» θα βρεις δημοσιογράφους που θα δώσουν τη σπίθα για να σκεφτείς και άλλους που θα σε νανουρίσουν».

Κάποιοι θεωρούν ότι η κρίση επιβεβαιώνει το σύνθημα «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι». Εσύ τι λές; «Αλήτες ή ρουφιάνοι υπάρχουν παντού. Στα πανεπιστήμια, στα νοσοκομεία, στις ΔΕΚΟ. Και βεβαίως και στη δημοσιογραφία. Δεν είναι δηλαδή προνόμιο δικό μας. Τεράστια σημασία έχει, όμως, το ποιος φωνάζει ένα σύνθημα. Τώρα μαθαίνουμε ότι στις Σέρρες, αυτοί που διέλυσαν την παρέλαση του Μαρτίου βρίζοντας πολιτικούς και δημοσιογράφους, στις εκλογές έβγαλαν ανακοίνωση υπέρ της «Χρυσής Αυγής». Εχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να μαθαίνουμε κάθε φορά ποιος είναι αυτός που φωνάζει».

Τελικά οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής πρέπει να καλούνται ή όχι στην τηλεόραση; «Η άποψή μου είναι ξεκάθαρη. Οι απόψεις τους και οι συμπεριφορές τους πρέπει να βγουν στο φως. εν εξαφανίζεις κάποιον επειδή τον βγάζεις από το οπτικό σου πεδίο. Ελεος! Αντιθέτως, ο αποκλεισμός τους πριν τις εκλογές της 6ης Μάη δημιούργησε τον «μύθο» τους. Ο προεκλογικός τους αποκλεισμός επεβλήθη από μια κακώς εννοούμενη πολιτική ορθότητα -«μη μας πουν και φασίστες που τους καλούμε»- και λειτούργησε τελικά υπέρ τους. Γυρνούσαν στις συνοικίες και έλεγαν «εμείς είμαστε οι αποκλεισμένοι του συστήματος». Να βγουν, λοιπόν. Οχι για να χαριεντιστούν με τους δημοσιογράφους, αλλά για να αναμετρηθούν. Χωρίς αφορισμούς και κατάρες, όμως, γιατί και αυτό τους ηρωοποιεί».