«Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας βγάλει από την Ευρώπη, να παίζει παιχνίδια σε βάρος της πατρίδας μας. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι για κάθε παράνομο, για κάθε λαθρομετανάστη». Αυτά τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς αρχίζοντας την ομιλία του στο Σύνταγμα απόψε το βράδυ. >>>

 

Ο κ. Σαμαράς καταφέρθηκε εναντίον «ξένων εντύπων» λέγοντας ότι «υποδείξεις και στημένες προβοκάτσιες να τις κάνουν αλλού» και πρόσθεσε ότι τα δημοσιεύματα αυτά βοηθάνε τον ΣΥΡΙΖΑ και το λόμπυ της δραχμής.

Έκανε σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε εκπρόσωπο του λόμπυ της δραχμής. Όπως είπε, «εκείνοι που θα βγουν ευνοημένοι από την επιστροφή στην δραχμή είναι οι νέοι ολιγάρχες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε λέγοντας ότι θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του «για ανάπτυξη και για δουλειές για τα νέα παιδιά».

Έκανε λόγο για «δίλημμα είναι ανάμεσα στην Ασφάλεια και στον φόβο» και πρόσθεσε: «Σήμερα που οργιάζει η εγκληματικότητα θέλουν να αφοπλίσουν την αστυνομία, σήμερα που ξεχειλίζει η Ελλάδα από λαθρομετανάστες τους καλούν να φέρουν τις οικογένειές τους. Τάζουν ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στην Ευρώπη. Εμείς αντίθετα δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε την αστυνομία, να αλλάξουμε τους νόμους, να σταματήσει η ατιμωρησία, να βγάλουμε τις κουκούλες, να απομακρύνουμε τους λαθρομετανάστες».

Αναρωτήθηκε τι Ελλάδα θέλουμε; Με ισχυρές συμμαχίες ή απομονωμένη από παντού; Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ρήξη με τους εταίρους μας και έξοδο από το ευρώ, θέλει όμως να βγούμε και από το ΝΑΤΟ. Όμως έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν θα είμαστε μία χώρα ανίσχυρη και ευάλωτη;» αναρωτήθηκε.

Σημείωσε ακόμη ότι τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά αλλά δεν έχει κριθεί τίποτε και ζήτησε από τους Έλληνες να πάρουν την μοίρα τους στα χέρια τους και να ψηφίσουν και με το μυαλό και με την καρδιά.

«Αυτές οι εκλογές δεν είναι για μία παράταξη ή για ένα κόμμα, είναι για την Ελλάδα. Οι δυσκολίες μας ενώνουν. Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα μέσα σε μία Ευρώπη που αλλάζει. Τρεις μόνο υποσχέσεις σας δίνω: Ανάπτυξη, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ασφάλεια. Η καλύτερη αντιμνημονιακή πολιτική είναι να βγούμε από την ύφεση μία ώρα αρχύτερα, να εξαλείψουμε την ύφεση, να μηδενίσουμε τα ελλείμματα και να μην έχουμε πια ανάγκη ούτε δανεικά ούτε Μνημόνια», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.