Απόψε στις 21 :45 η καρδιά των Ελλήνων φιλάθλων χτυπά στο Γκντανσκ της Πολωνίας εκεί που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει την μάχη για να πετάξει εκτός της διοργάνωσης του Euro ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και να γεμίσει τους δρόμους της χώρας μας από Έλληνες για να γιορτάσουμε το εισιτήριο για τον 2ο ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. >>>

Η ποδοσφαιρική αναμέτρηση που όλες αυτές τις μέρες είχε πάρει διαστάσεις πολιτικής μάχης ανάμεσα στις δυο χώρες κυρίως εξαιτίας των προκλητικών δημοσιευμάτων και των ρεπορτάζ από τα γερμανικά ΜΜΕ ήρθε η ώρα να παιχτεί στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δείχνουν έτοιμοι να απαντήσουν μόνο στο γήπεδο διαχωρίζοντας την πολιτική από το ποδόσφαιρο παρά το γεγονός πως στην εξέδρα του γηπέδου θα βρίσκεται σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Στο αγωνιστικό τομέα, , το μεγάλο πρόβλημα του Φερνάντο Σάντος ακούει στο όνομα Γιώργος Καραγκούνης, καθώς ο αρχηγός θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής εξαιτίας της άδικης κίτρινης κάρτας που δέχθηκε στο προηγούμενο ματς, με τη Ρωσία.. Ο 57χρονος τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σηφάκη και μπροστά του θα παίξουν – από δεξιά προς αριστερά – οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Τζαβέλλας. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μάκος και ο Μανιάτης, ενώ λίγο πιο μπροστά θα είναι ο Κατσουράνης. Στα πλάγια θα παίξουν ο Νίνης και ο Σαμαράς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σαλπιγγίδης. Εναλλακτικό πλάνο είναι να παραμείνει δεξιά ο Σαλπιγγίδης και να περάσει στην κορυφή ο Γκέκας.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χαλκιάς, Φωτάκης, Φορτούνης, Τζόρβας, Μαλεζάς, Μάκος, Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος και Μήτρογλου, ενώ ο Καραγκούνης και ο Χολέμπας είναι τιμωρημένοι και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τραυματίας.

Με σύστημα 4-2-3-1 θα παρατάξει ο Γιόακιμ Λεβ τη Γερμανία απέναντι στην Εθνική Ελλάδας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «πάντσερ» έχει στη διάθεσή του μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και δικαία τα πάντσερ θεωρούνται το μεγάλο φαβορί της αποψινής αναμέτρησης. Ο 52χρονος προπονητής δεν σκοπεύει να αλλάξει κάτι στην αρχική σύνθεση της ομάδας του σε σχέση με τα προηγούμενα ματς.

Την γερμανική εστία θα υπερασπιστεί ο Νόιερ, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Μπέντερ (ή Μπόατενγκ), Χούμελς, Μπανστούμπερ και Λαμ. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Σβαϊνστάιγκερ και ο Κεντίρα, ενώ πιο μπροστά θα είναι οι Μίλερ, Εζίλ και Ποντόλσκι. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Γκόμεζ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Βίζε, Τσίλερ, Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Χέβεντες, Σμέλτσερ, Σούρλε, Γκέτσε, Γκουντογκάν, Κρόος, Ρόις και Κλόζε.

Στις εξέδρες του γηπέδου θα βρεθούν περίπου 20.000 φίλαθλοι της Γερμανίας, την ώρα που οι Έλληνες θα είναι κοντά στις 4.000.