''Ήρθε η ώρα να βάλουμε στοπ στην ''άσεμνη έκθεση των ανθρώπων  και του πλανήτη στη ρύπανση'' το φέτινο σύνθημα της 5ης Διεθνής Γυμνής Ποδηλατοδρομίας στη Θεσσαλονίκη. >>>


Σήμερα στις 19:00 οι ποδηλάτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μία διαδρομή από το Πάρκο ΧΑΝΘ-Ξαρχάκου(Συντριβάνι) στην οδό Βασ.Γεωργιου απολύτως γυμνοί.  Την εκδήλωση διοργανώνουν τα Παιδιά Εν Δράσει,η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης,οι Street Panthers,η Sfina, Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς και το Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης.

Μετά την ποδηλατοδρομία θα ακολουθήσει ένα πάρτι με τη συμμετοχή των ο Αρη Παπανικολάου και τα Τύμπανα του Πύργου,την Ομάδα Κρουστών Κρούση,οι DJ ATARY(Stelios), Root Boot, Miss Dynamite, Farina+GG και οι Ξυλοπόδαροι High Society.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία πραγματοποιείται για πέμπτη φορά στη Θεσσαλονίκη,σ αυτή την εκδήλωση συμμετέχουν περισσότερες από 70 πόλεις στον κόσμο.Στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία διοργανώθηκε για πρώτη φορά στις 28 Ιουνίου 2008 προκαλώντας έκπληξη και ενθουσιασμό για κάτι τόσο πρωτοποριακό για την Ελλάδα.

"Η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και την ρύπανση που δημιουργεί, για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, για την απ- ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος'', τονίζουν οι διοργανωτές της ποδηλατοδρομίας.

Σύμμαχος στην προσπάθεια τους και ο δήμος Θεσσαλονίκης που με ανακοίνωση του στηρίζει την εκδήλωση ''O δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει και προωθεί τέτοιες πρωτοβουλίες, που, αφενός, προάγουν το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης υπέρ της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη και, αφετέρου, αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα και τη δυναμική των νέων της πόλης, στοιχεία που εντάσσονται   στο πλαίσιο των δράσεων της Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014», τόνισε η Αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

  • 12.00 Προετοιμασίες για το στήσιμο του χώρου.
  • 15.00 Body-Painting. Καλλιτεχνικό βάψιμο σωμάτων.
  • 19.00 Η ώρα συγκέντρωσης για τους ποδηλάτες, θα μοιραστούν μπαλόνια και σφυρίχτρες.
  • 20.00 Ώρα εκκίνησης ποδηλατοβόλτας. Κατά την διάρκεια της ποδηλατοβόλτας θα εμφανιστεί η ομάδα κρουστών του Άρη Παπανικολάου και τα Τύμπανα του Πύργου.
  • 22.00 Επιστροφή στον χώρο και πάρτι.
Βαγγέλης Κοκολάκος