Καρκινοβατεί το μετρό της Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην Ιστορία της πόλης, που αποτελεί ταυτόχρονα και το πιο... πολύπαθο. Αυτό προκύπτει από συνέντευξη του προέδρου της «Αττικό Μετρό ΑΕ», του φορέα που έχει αναλάβει την επίβλεψη της κατασκευής του μετρό, Χρήστου Τσίτουρα, στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής και την Ντόνια Κανιτσάκη. >>>

Ο κ. Τσίτουρας παραδέχεται πως "είναι πλέον εμφανής η αδυναμία χρηματοδότησης του έργου από την ανάδοχο κοινοπραξία, παρόλο που η «Αττικό Μετρό» πλήρωνε και πληρώνει εντός του συμβατικού χρόνου τους λογαριασμούς του έργου και δεν όφειλε ούτε οφείλει χρήματα για εκτελεσμένες εργασίες. Οι εργαζόμενοι της αναδόχου κοινοπραξίας, στους οποίους ο εργοδότης οφείλει δεδουλευμένα, πληρώνονται απευθείας από την «Αττικό Μετρό». Παράλληλα, προβαίνουμε στις νόμιμες ενέργειες για να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται. Θέλω να τονίσω ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης, ένα έργο δύσκολο εκ φύσεως, που υλοποιείται κατά τη διάρκεια μιας πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην πατρίδα μας, δεν προσφέρεται για αντιπαλότητες και επικοινωνιακές αντιπαραθέσεις. Ας βοηθήσουμε όλοι για να παραδοθεί το μετρό στους πολίτες, που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη, το συντομότερο δυνατό".
Όσο για το πότε θα δούμε μετρό στη Θεσσαλονίκη, λέει: "Με την προϋπόθεση ότι οι εργασίες κατασκευής θα συνεχίσουν απρόσκοπτα, πιστεύουμε πως το μετρό στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργεί το Νοέμβριο 2016".
Για τις αρχαιολογικές ανασκαφές που γίνονται υποστηρίζει πως "για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην εξέλιξη του έργου", η αρχαιολογική έρευνα στους σταθμούς «Αγία Σοφία» και «Δημοκρατίας» θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, ενώ στο σταθμό «Βενιζέλου», όπου έχει βρεθεί υδράργυρος, "μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και η αρχαιολογική ανασκαφή να έχει ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο".
Για το πρόβλημα στη Δελφών, που τα καταστήματα είναι περιτριγυρισμένα από λαμαρίνες, γενικολογεί, λέγοντας πως "θα πρέπει να διερευνηθούν εναλλακτικές λύσεις, ώστε η κατασκευή του υπολειπόμενου έργου του σταθμού να γίνει με τις ελάχιστες επιπτώσεις στους πολίτες".
Όσον αφορά το σταθμό στο Παπάφειο υποστηρίζει πως "παραμένει μόνον η τυπική διευθέτηση του θέματος", ενώ για την επέκταση προς την Καλαμαριά λέει πως η έναρξη των εργασιών μπορεί να γίνει "εντός του έτους και η απόδοση στη λειτουργία το 2017, με την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρξουν δικαστικές εμπλοκές μεταξύ των διαγωνιζομένων".