Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, από την συμπεριφορά ενός δημοσιογράφου, ο οποίος τον διέκοψε την ώρα της ομιλίας του για το μεταναστευτικό στον Λευκό Οίκο. >>>

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος εργάζεται σε συντηρητικό ιστότοπο ζήτησε εξηγήσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο για την απόφασή του να τροποποιήσει τη μεταναστευτική νομοθεσία, με στόχο τη χορήγηση αδειών εργασίας σε ενήλικους που μπήκαν στις ΗΠΑ σε νεαρή ηλικία ως παράνομοι μετανάστες.

«Γιατί ευνοείτε τους ξένους σε βάρος των Αμερικάνων εργαζόμενων;» φώναξε ο Νιλ Μονρό, που εργάζεται στον ιστοτόπο «The Daily Caller», από το χώρο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι δημοσιογράφοι και παρακολουθούσαν την ομιλία Ομπάμα.

Ο Ομπάμα, φανερά ενοχλημένος από την διακοπή, σταμάτησε να διαβάζει την δήλωσή του και είπε «Συγγνώμη, κύριε. Δεν είναι η ώρα για ερωτήσεις, κύριε». Ο Μονρό τον διέκοψε κατόπιν ξανά, ωθώντας τον Ομπάμα να πει: «Δεν ζήτησα καυγά. Απαντώ στην ερώτησή σας». Σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπο «The Daily Caller» ο αρχισυντάκτης του, Τάκερ Κάρλσον, υπερασπίστηκε τον Μονρό, λέγοντας ότι «η δουλειά του ρεπόρτερ είναι να κάνει ερωτήσεις και να παίρνει απαντήσεις. Η δουλειά μας είναι να ανακαλύπτουμε τι σκαρώνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι πολιτικοί συχνά δεν θέλουν να μας πουν. Ο καλός ρεπόρτερ βρίσκει την είδηση. Είμαστε περήφανοι για τον Νιλ Μονρό».

Ο ιστότοπος «The Daily Caller» ιδρύθηκε από τον Κάρλσον, συντηρητικό σχολιαστή, και το Νιλ Πατέλ, σύμβουλο του πρώην αντιπροέδρου Ντικ Τσένι.