gis_dimou_lagada_01 Εξυπηρέτηση με ένα κλικ προσφέρει η εγκατάσταση του γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών G.I.S. στους δημότες του Λαγκαδά. Ήδη λειτουργούν πιλοτικά ο «Ηλεκτρονικός Οδηγός του Δήμου Λαγκαδά» και η εφαρμογή καταχώρησης αιτημάτων και παραπόνων των πολιτών προς το δήμαρχο. >>>

Οι εφαρμογές  είναι διαθέσιμες μέσω του  διαδικτύου,  και βρίσκονται υπό συνεχή διαμόρφωση.

Μέσω του G.I.S. ψηφιοποιούνται όλο το οδικό και υδρογραφικό δίκτυο της περιοχής, οι οικοισμοί οι τοπικές και δημοτικές ενότητες, τα κτίρια, ο περιβάλλοντας χώρος, το πράσινο, οι χρήσεις γης, οι επαγγελματικές δραστηριότητες, οι υπηρεσίες και τα δημόσια κτίρια, οι κάδοι απορριμμάτων και οι λάμπες ηλεκτροφωτισμού.

Σε ό,τι αφορά τον ηλεκτρονικό οδηγό ο πολίτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε θεματικούς χάρτες γενικότερου ενδιαφέροντος και σε οπτικοποιημένες πληροφορίες που σχετίζονται με δημογραφικές, περιβαλλοντικές, ιστορικές και τουριστικές πληροφορίες της περιοχής. Σημεία ενδιαφέροντος, σημεία εξυπηρέτησης, οδηγός αγοράς, δίκτυα υποδομών αποχέτευσης και ύδρευσης, δρομολόγια οχημάτων του Δήμου και μέσων μαζικής μεταφοράς, τοπικές γιορτές και εκδηλώσεις, λαϊκές αγορές και πολλές άλλες πληροφορίες θεματικά και χωρικά ταξινομημένες.

Από την άλλη η εφαρμογή Διαχείρισης Αιτημάτων - Παραπόνων του Δημότη «Ένα κλικ από τον Δήμαρχο» αποσκοπεί στην αλληλεπίδραση του πολίτη με τις υπηρεσίες του Δήμου και την άμεση επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του.

Δημιουργείται για πρώτη φορά ένα ενιαίο σύστημα καταχώρησης αιτημάτων και ένα σημείο κεντρικής διαχείρισης προς τις υπηρεσίες του Δήμου, με τους πολίτες να έχουν τη δυνατότητα ακριβούς προσδιορισμού της θέσης του προβλήματος πάνω στο χάρτη, ενώ θα μπορούν να επισυνάψουν και σχετικές φωτογραφίες ή άλλα έγραφα. Η ενημέρωση του Δημότη για την πορεία ικανοποίησης του αιτήματός του, θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή και με επιστολή, ανάλογα με την βαρύτητα του ζητήματος.

Επιτρέπει σε όσους ζουν, εργάζονται ή επισκέπτονται το Δήμο Λαγκαδά, να αναφέρουν τοπικά προβλήματα ή αιτήματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Καμένες λάμπες ηλεκτροφωτισμού,
Χαλασμένο οδόστρωμα
Πεταμένα σκουπίδια ή προβλήματα κάδων απορριμμάτων,
Φθορές ή καταστροφές δημόσιων χώρων,
Παράνομες διαφημιστικές πινακίδες,
Παράνομα παρκαρισμένα ή εγκαταλειμμένα οχήματα
Αιτήματα που αφορούν υπηρεσίες πρασίνου,
προβλήματα σήμανσης,
Διαρροές αποχετευτικού ή δικτύου ύδρευσης
Διοικητικά αιτήματα κλπ.