Kodra_01Το Πεδίο Δράσης Κόδρα διοργανώνεται κάθε Σεπτέμβριο από τον Δήμο Καλαμαριάς στο πλαίσιο του φεστιβάλ Παρά θιν’ αλός στις εγκαταστάσεις και τους ανοιχτούς χώρους ενός πρώην στρατοπέδου. >>>

 

Από το 2001, που άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά:

  • παρουσίασε περισσότερους από 1.700 νέους καλλιτέχνες και επιμελητές τέχνης
  • φιλοξένησε πάνω 3.000 έργα
  • επιμελήθηκε 10 εκδόσεις και καταλόγους έργων
  • υποδέχτηκε πάνω από 50.000 Έλληνες και ξένους επισκέπτες

Σήμερα, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ελληνικούς θεσμούς σύγχρονης τέχνης  της Ελλάδας, μία μοναδική διεθνή γιορτή Τέχνης, Πολυφωνίας και Δημιουργίας με δράσεις και συμμετοχές που εκτείνονται σε κάθε πτυχή της καλλιτεχνικής δημιουργίας και έργο που κληροδοτεί ένα στιβαρό πολιτισμικό πλαίσιο στη νέα γενιά καλλιτεχνών και πολιτών. Όραμά του είναι να αναγνωριστεί ως το σημαντικότερο ετήσιο φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης στη Νότιοανατολική Ευρώπη.
Φέτος, από τις 7 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Πεδίου Δράσης Κόδρα θα πραγματοποιηθούν ένα επιστημονικό συνέδριο, πέντε εκθέσεις ελλήνων και ξένων δημιουργών και μία εικαστική δράση σε έξι διαφορετικά σημεία των Δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς.
Αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας του Πεδίου Δράσης Κόδρα είναι η συμμετοχή των εθελοντών, καθώς η πρακτική διεξαγωγή του θα στηριχτεί κατά κύριο λόγο σε αυτούς, κάνοντάς τους πραγματικούς συνδιαμορφωτές της διορσεων﷽﷽﷽﷽﷽﷽ηλγθος τις 18 Σεπτεμβργάνωσης. Οι εθελοντές θα απασχοληθούν σε βασικούς τομείς όπως: λειτουργία εκθέσεων & εκδηλώσεων, φιλοξενία καλλιτεχνών (υποδοχή, ενημέρωση, πρωτότυπες ξεναγήσεις κ.ά.), επικοινωνία (γραφείο τύπου – social media), οπτικοακουστική κάλυψη κ.ά. Οι εθελοντές θα παρακολουθήσουν σχετική εκπαίδευση – ενημέρωση και για την εθελοντική απασχόληση θα τους δοθεί βεβαίωση.

Αν θες να συμμετάσχεις και εσύ, δήλωσε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα εθελοντή στο www.actionfieldkodra.gr. Για περαιτέρω ενημέρωση επικοινωνήστε με τον Ανανιάδη Μάκη (υπεύθυνος εθελοντισμού) στο e-mail volunteers.kodra@gmail.com και στο 6946 755 173 (12.00 με 16.00).

Απώτερος σκοπός του προγράμματος εθελοντισμού στο Πεδίο Δράσης Κόδρα είναι η κινητοποίηση και ενεργοποίηση των δημιουργικών και ανήσυχων δυνάμεων της πόλης για τη δημιουργία περαίτερω δράσεων και πρωτοβουλιών.