Διαμόρφωναν ειδικές κρύπτες για λαθρομετανάστες σε συνεργείο φορτηγών στη Θεσσαλονίκη! >>>


Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 29, 54, 57 και 50 ετών, καθώς και έναν 28χρονο Αφγανό, με τις κατηγορίες, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταφορά-προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας καθώς και εξόδου από αυτήν.
Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι σε μηχανουργείο στα Διαβατά κάποιοι τοποθετούσαν μεταλλικές κρύπτες σε φορτηγά, τα οποία κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών χρησιμοποιούσαν για να προωθούν στην Ελλάδα τους μετανάστες. Έτσι, καθώς είχαν την πληροφορία ότι το κύκλωμα ετοιμαζόταν να μεταφέρει τέσσερις Αφγανούς σε άλλη χώρα, με “ταρίφα” 2.800 ευρώ, έκαναν έφοδο σε σιδεράδικο – λαμαρινάδικο στα Διαβατά και συνέλαβαν τους διακινητές και τον 57χρονο ιδιοκτήτη του μηχανουργείου.

Όπως προέκυψε, στο μηχανουργείο διαμόρφωναν κρύπτες σε φορτηγά για την μεταφορά των μεταναστών. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο Δ.Χ. φορτηγά με ειδικά διαμορφωμένους χώρους και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Επιπρόσθετα, για τον 54χρονο συλληφθέντα προέκυψε, ότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, για «ηθική αυτουργία σε μεταφορά λαθρομεταναστών» και θεωρείται ο εγκέφαλος του κυκλώματος.