Ανοίγει και πάλι ο καιρός, με τις βροχές να περιορίζονται στα βορειοανατολικά. >>>Η προοπτική του καιρού είναι άκρως καλοκαιρινή καθώς καθημερινά ο υδράργυρος θα ανεβαίνει. Από την Κυριακή και την επόμενη βδομάδα φαίνεται να έρχεται το πρώτο κύμα ζέστης με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στις "ευπαθείς" στη ζέστη περιοχές στους 35 βαθμούς Κελσίου και πάνω.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, με βελτίωση από το απόγευμα.Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι. Νωρίς το πρωί θα επικρατεί ψύχρα σε ορεινές περιοχές και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-28 στα βόρεια, από 11-27 στα δυτικά, ενώ θα φτάσει τους 30-31 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές. 
 
Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 4-6 και στο Αιγαίο 3-5 μποφόρ και τοπικά στις Σποράδες το πρωί 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα έχουμε λιακάδα με λίγη παροδική συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-28 βαθμούς Κελσίου. Οι βοριάδες στο Θερμαικό θα πνέουν από 4-6 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανοιχτά 7 μποφόρ.