Κορύφωση της ζέστης την Τετάρτη, με τη θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα και ειδικά σε περιοχές της Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς και Ανατολικής Πελοποννήσου η αίσθηση της ζέστης θα είναι ιδιαιτέρως έντονη. >>>
Κατά τα άλλα ηλιοφάνεια θα επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με εξαίρεση την Κρήτη που θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις μέσα στην μέρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά και τους 37 βαθμούς κατά μέση τιμή στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα φτάσει στους 36 βαθμούς ειδικά σε τμήματα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, δυτικοί με την ίδια ένταση στο νότιο Αιγαίο και μεταβλητοί ασθενείς έως και 4 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές του Αιγαίου.

Ηλιοφάνεια καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατεί στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-38 βαθμούς Κελσίου κατά μέση τιμή, ενώ είναι πιθανό στα Κεντρικά και Δυτικά τμήματα του νομού, για λίγη ώρα αργά το μεσημέρι, η θερμοκρασία να φτάσει ακόμα και στους 39 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι στον Σαρωνικό θα πνέουν κυρίως Νότιοι 2-4 μποφόρ, στο νότιο Ευβοϊκό μεταβλητοί με την ίδια ένταση, αλλά από αργά το βράδυ θα στραφούν παντού σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.
Ηλιοφάνεια αναμένεται και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί εντάσεως 2-4 μποφόρ, ενώ από αργά το βράδυ θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά προς τα ξημερώματα της Πέμπτης.