anthimos_i_n_trion_ierarxon_20120624_01Τις ευχές του στον νέο υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Θόδωρο Καράογλου, έδωσε, σήμερα, από άμβωνος, στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών όπου λειτούργησε, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. >>>

“Φώναζα τότε και το γνωρίζουν όλοι, ότι δεν μπορούμε να είμαστε χωρίς το ΥΜΑΘ. Έτσι μάθαμε και πρέπει να το κρατήσουμε. Ήρθε η ώρα που ξανάγινε. Καλή δύναμη, καλή επιτυχία, ο Θεός μαζί σας, με αγάπη και ελπίδα”, είπε απευθυνόμενος στον κ. Καράογλου που βρισκόταν μεταξύ του εκκλησιάσματος.

Στο κήρυγμά του, ο παναγιότατος, καταφέρθηκε κατά συνεδρίου για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, το οποίο οργανώνει το Διεθνές Πανεπιστήμιο: “Στις ημέρες μας, στην εποχή μας, οι Εβραίοι ερωτοτροπούν με τη Θεσσαλονίκη. Θα μου πουν ‘και τι σημαίνει αυτό’; Δε θα το πω, αλλά εσείς το καταλαβαίνετε. Έχουμε την προπαγάνδα που γίνεται στη Θράκη, έχουμε τους μετανάστες, έχουμε τόσα θέματα. Εγώ θέτω θέμα: Σαν ένας υπεύθυνος πολίτης και ιεράρχης της εκκλησίας, για το Διεθνές Πανεπιστήμιο -που μέχρι σήμερα τίποτα δεν παρουσίασε για τον κόσμο της Θεσσαλονίκης- διαφημίζει την υπόθεση των Εβραίων, που σημαίνει θύματα –υπό όποια μορφή, εμπορική, δεν ξέρω τι άλλο- αλώσεως της Θεσσαλονίκης”.

Και λίγο αργότερα, συμπλήρωσε: “Κουραστήκαμε να μας διεκδικούν την πατρίδα μας από όλες τις άκρες. Γι αυτό πρέπει να έχουμε ενότητα, με κύριο παράγοντα την Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη, για να κρατήσουμε την πατρίδα μας δυνατή”.