Περισσότερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, παρέχοντας έτσι στους εκδρομείς μεγαλύτερη γκάμα.... ελληνικών νησιών για να επισκεφθούν. >>>

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, τα δρομολόγια ακτοπλοϊκών πλοίων από τη Θεσσαλονίκη θα είναι τους επόμενους μήνες πέντε την εβδομάδα, όταν την αντίστοιχη περίοδο του 2011 ήταν μόλις δύο.

Το καλοκαίρι του 2012 θα λειτουργήσουν οι εξής συνδέσεις:

Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Πειραιάς, με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα από το Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ». Τα δρομολόγια ξεκινούν 30 Ιουνίου και ολοκληρώνονται 8 Σεπτεμβρίου. Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη θα είναι κάθε Δευτέρα στη 1 τα ξημερώματα και οι αφίξεις σε: Λήμνο (10 το πρωί), Μυτιλήνη (5 το απόγευμα), Χίο (10 παρά 10΄ το βράδυ) και στον Πειραιά (9 το πρωί της Τρίτης). Η επιστροφή προς Θεσσαλονίκη θα γίνεται κάθε Σάββατο από: Πειραιά (3 το μεσημέρι), Χίο (2.10 ξημερώματα Κυριακής), Μυτιλήνη (7 το πρωί της Κυριακής) και τη Λήμνο (2 το μεσημέρι της Κυριακής).

Θεσσαλονίκη - Σκόπελος - Σκιάθος - Βόλος, με τρία δρομολόγια την εβδομάδα από το το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «ΑΛΚΥΟΝΗ». Τα δρομολόγια ξεκινούν 28 Ιουνίου και ολοκληρώνονται 3 Σεπτεμβρίου. Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη θα γίνεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 10 το πρωί με προορισμό: Σκόπελο (άφιξη 3.30 το μεσημέρι), Σκιάθο (άφιξη 5 το απόγευμα) και το Βόλο (άφιξη 7.30 το απόγευμα). Η επιστροφή θα γίνεται Τρίτη και Πέμπτη, με αναχώρηση από: Βόλο στις 2.30 το μεσημέρι, Σκιάθο στις 5 το απόγευμα και από Σκόπελο στις 6.30 το απόγευμα, με άφιξη στη Θεσσαλονίκη τα μεσάνυχτα, ενώ τις Κυριακές η αναχώρηση από Βόλο θα είναι μισή ώρα νωρίτερα (στις 2.00 το μεσημέρι) και αναλόγως μισή ώρα νωρίτερα θα είναι οι αναχωρήσεις από τους ενδιάμεσους προορισμούς με άφιξη στην Θεσσαλονίκη στις 11.30 το βράδυ.

Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος, με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα από το «EUROPEAN EXPRESS». Το δρομολόγιο ξεκινά 29 Ιουνίου και διαρκεί μέχρι 9 Σεπτεμβρίου. Η αναχώρηση θα γίνεται κάθε Κυριακή στις 1.30 τα ξημερώματα και οι αφίξεις στη Λήμνο (9.15 το πρωί), στη Μυτιλήνη (3.30 το μεσημέρι) και στη Χίο (9.30 το βράδυ). Η επιστροφή προς Θεσσαλονίκη θα γίνεται κάθε Παρασκευή από Χίο στις 5 το πρωί, από τη Μυτιλήνη στις 10 το πρωί και από τη Λήμνο στις 4.15 το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, αυξημένα καταγράφονται και τα δρομολόγια ακτοπλοϊκών πλοίων από τη Θεσσαλονίκη για τους επόμενους μήνες, ενώ μόνο τον Ιούνιο, στο λιμάνι της πόλης πρόκειται να δέσουν τρία κρουαζιερόπλοια, αποβιβάζοντας στην πόλη 2500 τουρίστες.