KOTH EYROPAIKH HMERA MOYSIKHS 220612 58

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιόρτασαν μαζί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής,στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. >>>

Το πρώτο μέρος περιλάμβανε τη Σερενάτα αρ. 10 σε σι ύφεση μείζονα, Κ361 του ιδιοφυούς Μότσαρτ ή αλλιώς Gran Partita, όπως έμεινε γνωστή από μία σημείωση (κάποιου άλλου) πάνω στο έργο.

KOTH EYROPAIKH HMERA MOYSIKHS 220612 55

Ο ίδιος ο Μότσαρτ την είχε ονομάσει απλώς Σερενάτα και την είχε γράψει ακολουθώντας τη συνήθεια, που είχε επικρατήσει στη Γερμανία και την Αυστρία γύρω στο 1770, να γράφονται έργα για ξύλινα και χάλκινα πνευστά, που προορίζονταν να παρουσιάζονται σε ανοιχτό χώρο ή ως συνοδεία σε γιορτινό δείπνο με μεγάλο αριθμό καλεσμένων.

KOTH EYROPAIKH HMERA MOYSIKHS 220612 52

Τηρώντας λοιπόν αυτή την παράδοση της γιορτής σε ανοιχτό χώρο, τα πνευστά της ΚΟΘ παρουσιάστηκαν τη Σερενάτα στο Φουαγιέ Εισόδου του ΟΜΜΘ.  

KOTH EYROPAIKH HMERA MOYSIKHS 220612 47

Στο δεύτερο μέρος οι ακροατές ακολούθησαν την ορχήστρα στην Κεντρική Σκηνή του ΟΜΜΘ, όπου και απόλαύσαν μία σουίτα πάνω σε 11 τραγούδια, αφιερωμένη στο Μάνο Χατζιδάκι, που ερμήνευσε στη κιθάρα ο ίδιος ο συνθέτης της, Ευάγγελος Μπουντούνης, μαζί με τη Μάρω Ραζή.

KOTH EYROPAIKH HMERA MOYSIKHS 220612 57


Οι φωτογραφίες είναι του Νώντα Στυλιανίδη από το www.photoreportage.gr