Συνέντευξη στην τηλεοπτική υπηρεσία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg παραχώρησε ο Α. Τσίπρας στην οποία εκφράζει την εκτίμησή του ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν θα διακόψουν τη χρηματοδότηση της χώρας. >>>

«Εμείς δεν έχουμε την αίσθηση ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θα κάνουν πράξη αυτή την εκβιαστική τακτική που ακούγεται από κάποιες πλευρές και θα διακόψουν την ροή κονδυλίων. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό όχι μόνον για την Ελλαδα αλλά και για όλη την ζώνη του ευρώ» δήλωσε ο κ.Τσίπρας.

Ζήτησε μάλιστα την στήριξη των δανειστών, τονίζοντας: «Για να σταματήσουν οι διαρροές κονδυλίων, αυτή η αιμορραγία του οικονομικού συστήματος, είναι απαραίτητο να μας στηρίξουν όλοι οι πολιτικοί παράγοντες που εργάζονται για την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας. Το εμπόριο φόβου για την Ελλάδα που φεύγει από το ευρώ πρέπει να σταματήσει».

Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την άποψη ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, που ετοιμάζονται να διαπράξουν κάποιοι, θα ήταν ένα ιστορικό λάθος. «Θα ήταν ένα ακατανόητο, ένα ιστορικό λάθος, εάν σήμερα οι ευρωπαίοι ηγέτες πιστέψουν ότι μία Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει. Χωρίς την Ελλάδα η ΕΕ θα ήταν μία πολιτικά, οικονομικά και πολιτισμικά ανάπηρη ένωση», κατέληξε.