Αναφορές που κάνουν λόγο για άμεσο κίνδυνο διακοπών ρεύματος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επαναλαμβάνει η ΔΕΗ, σε σημερινή ανακοίνωση, με αφορμή συνέντευξη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Αρθούρου Ζερβού στο πρακτορείο Ρόιτερς. >>>
"Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ερωτηθείς σχετικά με τις οφειλές τρίτων προς τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ ΑΕ), επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτή λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Χώρας. Επίσης ανέφερε πως η ΔΕΗ έχει εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών της προς τον ΛΑΓΗΕ", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τονίζεται ακόμη ότι τα χρηματικά διαθέσιμα των περίπου 170 εκατ. ευρώ που αναφέρονται στη συνέντευξη αφορούν την 31/3/2012 (κάτι που αναφέρθηκε και στην ενημέρωση των αναλυτών κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου.
Η διοίκηση της ΔΕΗ δηλώνει τέλος ότι υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ όλων των αρμοδίων φορέων, κάτι που θα συμβάλει το ταχύτερο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος.
Η ΔΕΗ διευκρινίζει, επίσης, ότι το ποσό των 1,2 δισ. ευρώ που αναφέρεται ως «οι ανεξόφλητες οφειλές ΔΕΗ τέλος Μαρτίου» δεν αποτελούν οφειλές της ΔΕΗ προς τρίτους, αλλά ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών προς τη ΔΕΗ, οι οποίες, στο τέλος Μαρτίου, ανέρχονταν σε 1,167 δισ.ευρώ (εξαιρουμένων αυτών που είναι σε διακανονισμό).