Πάνω από 100 πτώματα καρφωμένα με παλούκια βρέθηκαν στην Βουλγαρία τα τελευταία χρόνια. Τα περισσότερα ανήκαν σε αριστοκράτες και κληρικούς. >>>


Πιστεύεται ότι επειδή τα θύματα αυτά υπήρξαν εύπορα, ένας τρόπος οικειοποίησης της περιουσίας τους ήταν να κατηγορηθούν για δαιμονισμό, γιατί αυτό επέσυρε την ποινή του θανάτου και την δήμευση των περιουσιών τους. Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι ανάμεσα στα 100 πτώματα που βρέθηκαν δεν υπήρχε ούτε μία γυναίκα, που εκείνη την εποχή δύσκολα θα μπορούσαν να κατέχουν περιουσία.

Τη μέθοδο του παλουκώματος χρησιμοποιούσαν στο μεσαίωνα για τους ανθρώπους που πίστευαν ότι θα μπορούσαν να μετατραπούν σε “βαμπίρ” μετά το θάνατό τους. Όσοι θεωρούνταν κολασμένοι από τους ανθρώπους της εποχής τους, με το παλούκωμα κατάκαρδα υποτίθεται ότι θα αποτρεπόταν να γίνουν βαμπίρ και έτσι θα απαλλάσσονταν μια για πάντα.

Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκαν δύο πτώματα στη Σωζόπολη στην Μαύρη Θάλασσα (Εύξεινο Πόντο) και δίπλα τους υπήρχαν μεγάλα σιδερένια παλούκια με τα οποία είχαν κατατρυπηθεί στο στήθος.