Ολοκληρώθηκε προχθές η επιτυχημένη περιοδεία του επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, Παναγιώτη Ψωμιάδη με τελευταίο του σταθμό τη Χαλκιδική. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς. >>>

 

Ο Π. Ψωμιάδης, επισκέφθηκε τα Μουδανιά και περιόδευσε στη Νέα Τρίγλια, στα Νέα Σύλλατα και στη Νέα Καλλικράτεια.

Κοινός παρονομαστής της περιοδείας του, όπως τουλάχιστον το εισέπραξε ο ίδιος, είναι η συσπείρωση την οποία παρουσιάζει η ΝΔ και η επιστροφή των κεντροδεξιών ψηφοφόρων στην παράταξη. Αυτό είναι το κλίμα, δήλωσε κατ’ επανάληψη ο Π. Ψωμιάδης, ο οποίος τονίζει επιπλέον ότι «οι θέσεις του Αντώνη Σαμαρά δικαιώνονται καθημερινά».

Στη Θεσσαλονίκη οι Σαμαράς – Καραμανλής

Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνη Σαμαράς, επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, δήλωσε χθες τα εξής: «Κλείνοντας την περιοδεία μου στη Βόρεια Ελλάδα μεταφέρω το μήνυμα ότι ο κόσμος επιστρέφει στην κεντροδεξιά παράταξη, επιστρέφει στην παράταξη που εγγυάται την ασφαλή πορεία της χώρας και την ταχύτερη έξοδο από την κρίση. Αύριο υποδεχόμαστε στη Θεσσαλονίκη τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Έχω εμπιστοσύνη  στον Αντώνη Σαμαρά. Οι θέσεις του δικαιώνονται καθημερινά. Όσα έλεγε εδώ και δύο χρόνια, τα αποδέχονται τώρα πια όλοι, ακόμα και οι Ευρωπαίοι. Η ελληνική κοινωνία είναι η απόλυτη προτεραιότητα για μας: τα οικονομικά της, η ασφάλειά της, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια. Η Δευτέρα θα είναι  μια δύσκολη μέρα για την Ελλάδα μας, αλλά με τη ΝΔ θα υπάρχει πλέον ελπίδα για το λαό».

Στη Θεσσαλονίκη, όμως, θα βρίσκεται και ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί σε νέα δήλωση στήριξης του Αντώνη Σαμαρά, καθώς βρισκόμαστε μόλις τρεις ημέρες πριν τις εκλογές.

Ο κ. Καραμανλής θα μείνει στη Θεσσαλονίκη δύο μέρες. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα διανυκτερεύσει στο σπίτι φίλου του, στο Ωραιόκαστρο, ενώ δεν αποκλείεται να βρεθεί και στην Πρώτη Σερρών, ακολουθώντας τις συνήθειες του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος συνήθιζε να επισκέπτεται την Πρώτη για να ανανεωθεί.

Ψωμιάδης: Η Ν.Δ. ήταν… υπνωτισμένη

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους στη Χαλκιδική, ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ σε Μακεδονία και Θράκη, Π. Ψωμιάδης, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν υπνωτισμένη.

8F1XR5STILI«Σήμερα το θεριό αυτό ξύπνησε. Η προσπάθεια όλων μας αποδίδει. Ένα μεγάλο ποσοστό στελεχών που στις 6 Μαΐου ψήφισαν μικρότερα κόμματα της Κεντροδεξιάς ή άλλα κόμματα, επιστρέφουν στις τάξεις της μεγάλης οικογένειας της ΝΔ και της κεντροδεξιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «πίσω από το χαμογελαστό πρόσωπο του κυρίου Τσίπρα κρύβονται 12 διαφορετικά προσωπεία, δώδεκα διαφορετικές συνιστώσες, δώδεκα διαφορετικές τάσεις».

Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα των εκλογών, ο κ. Ψωμιάδης ήταν σαφής, σημειώνοντας ότι «από εδώ και πέρα όποιος κάνει σκληρή αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται την πατρίδα και όχι την κυβέρνηση ή οποιαδήποτε συνεργασία. Εγώ εμπιστεύομαι απόλυτα τον Αντώνη Σαμαρά. Οι θέσεις του δικαιώνονται καθημερινά. Αύριο, ως πρώτο κόμμα, η ΝΔ πρέπει να συνεργαστεί με τα κόμματα που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Θα ήθελα όχι μια κυβέρνηση για ένα, δυο ή τρία χρόνια αλλά μια κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής. Είναι ένα όνειρο απατηλό αλλά εγώ αυτήν την ώρα εκφράζομαι ως πολίτης. Δεν αντέχει η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός επανειλημμένες εκλογές».

Αναφερόμενος στα προβλήματα της Χαλκιδικής, ο Π. Ψωμιάδης σημείωσε πως «το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής πρέπει να αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση, καθώς συνδέεται άμεσα με την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού». Ιδιαίτερα για τον τελευταίο, τον χαρακτήρισε «ανάσα» για την Κεντρική Μακεδονία και τόνισε πως υπάρχουν ακόμη ευρύτατα περιθώρια αξιοποίησης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων. «Ο Αντώνης Σαμαράς έχει επανειλημμένα δεσμευτεί για τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος, με πρώτο βήμα την επανασύσταση αυτοτελούς υπουργείου τουρισμού. Είμαι βέβαιος, πως η Χαλκιδική και όλη η Μακεδονία θα μπουν στο τουριστικό “κάδρο”, μετά από 2,5 χρόνια αδιαφορίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης.