Τη διαχρονική και σταθερή επιθυμία της Ελλάδας για ταχεία επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της των Σκοπίων, μέσα από διαπραγματεύσεις, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, επανέλαβε ο >>>

εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, Ν. Γκρούεφσκι, περί δήθεν ασκήσεως, εκ μέρους της Ελλάδας, «πολιτικής γενοκτονίας».

Όπως δήλωσε ο κ. Δελαβέκουρας, «η επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης θα απελευθερώσει το δυναμικό των διμερών μας σχέσεων και θα δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της γειτονικής χώρας». Παράλληλα, ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε ότι αυτονόητη προϋπόθεση για τα ανωτέρω είναι η καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι οι προσβλητικές εξαλλοσύνες αξιωματούχων των Σκοπίων- και μάλιστα, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα- ασφαλώς δεν αποτελούν καλό σύμβουλο για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, προς επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

«Το αντίθετο», επισήμανε, «υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις και τροφοδοτούν τη συστηματική αρνητική κυβερνητική προπαγάνδα, που έχει ως στόχο να στρέψει την κοινή γνώμη των Σκοπίων εναντίον της Ελλάδας».