Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ κρίθηκε για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που αφορά την υπεξαίρεση «μαμούθ» στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος, πάντως, παραμένει προσωρινά κρατούμενος για την βασική υπόθεση της υπεξαίρεσης. >>>


Ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του τέως δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου απολογήθηκε το απόγευμα ενώπιον της ανακρίτριας Ανθίας Τσαφίτσα, στην οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το «πλεόνασμα» των 794.890,21 ευρώ που βρέθηκε κατατεθειμένο σε τραπεζικούς του λογαριασμούς και το οποίο, κατά το κατηγορητήριο, δεν δικαιολογείται με βάση τα χρηματικά ποσά και εισοδήματα που δήλωσε στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Ο Μ. Λεμούσιας, που σε λίγες μέρες συμπληρώνει ένα χρόνο προσωρινής κράτησης, αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, ενώ επιχειρώντας να εξηγήσει την προέλευση του παραπάνω ποσού φέρεται να είπε ότι προέρχεται από τη μισθοδοσία του ως γενικού γραμματέα του δήμου, από το εφάπαξ του, αλλά και από αγορές ομολόγων που έκανε κατά το παρελθόν.

Τελικά, εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος για αυτήν την υπόθεση. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που το επόμενο διάστημα και μέχρι το προσδιορισμό της δίκης για την «μαύρη τρύπα» του δήμου αποφασιστεί -κατόπιν προσφυγής του ίδιου στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο- η άρση του μέτρου της προφυλάκισης τότε μένει ελεύθερος.