Ρώτησαν, σήμερα, τον Σάντος, πώς θα αισθανθεί, αν παίξουμε ενάντια στην Πορτογαλία Και δε δίστασε ούτε λεπτό: «Αυτή τη στιγμή είμαι Έλληνας, οπότε δεν την καταλαβαίνω αυτή την ερώτηση», απάντησε. >>>


Όσο για τα πανηγύρια των Ελλήνων μετά την πρόκριση στους "8", ο Πορτογάλος είπε: «Νοιώθω μια τεράστια χαρά για το γεγονός ότι με τη δουλειά μας δίνουμε χαρά σε όλο τον ελληνικό λαό, που δοκιμάζεται σκληρά αυτή τη στιγμή. Δεν έχω δει τις εικόνες με τους πανηγυρισμούς των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό έγινε και αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα».

Ο κ. Σάντος ρωτήθηκε για την απουσία του Καραγκούνη από τον επόμενο αγώνα: «Ο Καραγκούνης είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης, λόγω εμπειρίας και ικανότητας αλλά και έμπνευσης για τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές. Το ότι ήταν άδικη η κάρτα που δέχθηκε, μας κοστίζει ακόμη παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, σε μένα επαφίεται να βρω την κατάλληλη λύση για να μπορέσουμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα την Παρασκευή. Είμαι σίγουρος ότι όποιος κληθεί να καλύψει το κενό του, θα το κάνει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα».

Όσο για την φάση των "8", επισήμανε: «Έχουμε μπει σε μια τελείως διαφορετική φάση. Όλοι οι αντίπαλοι είναι πολύ δύσκολοι αλλά μιλάμε για νοκ άουτ παιχνίδια, οπότε όλα μπορούν να γίνουν. Η Γερμανία έχει το προβάδισμα, αν είναι αυτή η αντίπαλό μας, όμως έχουμε κι εμείς τις δικές μας πιθανότητες και θα τις κυνηγήσουμε μέχρι τέλους».

Ειδικά για τη Γερμανία πρόσθεσε πως «είναι ομάδα που την ξέρουμε καλά. Έρχεται σε βάθος χρόνου και τη γνωρίζουμε καλά. Το να μιλάμε για την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της είναι πρόωρο, γιατί ακόμη δεν είναι σίγουρο ότι υα είναι ο αντίπαλός μας στον επόμενο γύρο».

Ο Σάντος πιστεύει στην Εθνική Ελλάδος. Όπως είπε, «μπορούμε να φτάσουμε παντού… Όλα τα ματς είναι νοκ άουτ, όλα διαρκούν 90 λεπτά οπότε μπορούν να συμβούν τα πάντα. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε οι καλύτεροι του κόσμου αλλά ξέρουμε επίσης και ότι όποιος και αν βρεθεί απέναντι μας, θα πρέπει να φτύσει αίμα για να μας νικήσει».

Παραδέχτηκε, πως, όταν οι διεθνείς παίζουν "με την πλάτη στον τοίχο «από ότι φαίνεται είναι καλύτερα, γιατί η συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών είναι εκεί που πρέπει από την πρώτη στιγμή στους νοκ άουτ αγώνες. Πρόκειται φυσικά για πολύ δύσκολα παιχνίδια, ωστόσο αναγνωρίζω ότι για μας φέρνουν κάποια συγκεκριμένα οφέλη».

Ρωτήθηκε και για την αργοπορία στην ανανέωση του συμβολαίου του: «Υπήρχε μεγάλη εμπιστοσύνη της ΕΠΟ προς το πρόσωπο μου. Εγώ σκεφτόμουν να εργαστώ σε καθημερινά (σ.σ. σε σύλλογο), γι΄ αυτό άργησα να απαντήσω, Δημιουργήσαμε ένα πλάνο που αφορά όλα τα στρώματα των εθνικών ομάδων, κι αυτό μου δίνει επιπλέον κίνητρο. Το ζήτημα ήταν αν υπάρχει εμπιστοσύνη ή όχι», απάντησε.

Σήμερα, ο Πορτογάλος προπονητής υποδέχτηκε στην Πολωνία το γιο του, που είναι ποδοσφαιριστής σε ομάδα της Βραζιλίας.